Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Ολοταχώς για έναρξη στις 25 Αυγούστου!


Προς συμφωνία, φαίνεται, να οδεύει ο συνεταιρισμός της SuperLeague με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, αναφορικά με την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Μετά από ένα πολύκροτο σίριαλ αρκετών ημερών, και μετά το αδιέξοδο του τελευταίου Δ.Σ της Λίγκας, με τις τηλεοπτικά άστεγες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Παναιτωλικός, να κρατούν ανένδοτη στάση αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος εφόσον δεν βρουν τηλεοπτική στέγη, φαίνεται ότι μεσολάβησε νέος κύκλος επαφών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υφυπουργός δέχθηκε το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020 να γίνει με 14 ομάδες, έναντι των 12 που ζητούσε προ ολίγων ημερών, λαμβάνοντας ωστόσο κάποια "ανταλλάγματα", όπως π.χ ο maximum αριθμός 4 στους δανεικούς που μπορεί να παραχωρήσει μία ομάδα και οι οικονομικοί έλεγχοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κάπως έτσι τίθεται σε ισχύ και το τηλεοπτικό deal με την σύμπραξη ΕΡΤ - NOVA, κάτι που σημαίνει ότι οι ΠΑΕ θα βρουν γενναία χρηματοδότηση για το χρονικό διάστημα της συμφωνίας, το οποίο μπορεί να ανέλθει στα 5 έτη. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι ο Παναιτωλικός αποκτά τηλεοπτική στέγη και σταθερή χορηγική χρηματοδότηση. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν μάλιστα να υπάρχει και συμφωνία ως προς τον τρόπο της μείωσης των ομάδων για τη νέα σεζόν, όπου θα υποβιβαστούν τρεις και από την Football League θα προβιβαστεί ένας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις στις 9 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του πρωταθλήματος, επομένως αναμένονται άμεσα εξελίξεις. Αν όλα πάνε καλά τότε θα έχουμε σέντρα στις 25 Αυγούστου, ενώ σε ότι αφορά τον Παναιτωλικό, η ενδεχόμενη συμφωνία θα αποφέρει μεγάλη ανάσα στα ταμεία του συλλόγου, που θα επιτρέψει και ενδεχόμενες περεταίρω κινήσεις στη μεταγραφική αγορά...