Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Ανακοίνωση των "Επτά"


Ένα μικρό σίριαλ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες, καθώς μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και των 7 τηλεοπτικά "άστεγων" ομάδων ακολούθησε σειρά ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΕ Ολυμπιακός και κ. Βασιλειάδη σε "πολεμικό" κλίμα. Ο Ολυμπιακός έστρεψε τα πυρά του έναντι της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι τα χρήματα που προσφέρει στις επτά ομάδες είναι χρήματα που προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό! Στον αντίποδα, προ ολίγου οι επτά εξέδωσαν ανακοίνωση, διευκρινίζοντας σχετικά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων για όσους έχουν "κοντή" μνήμη και ξεχνούν ποιοι και πόσο έχουν "υποστηριχθεί" από χρήματα του κράτους...

Οι εκπρόσωποι των επτά ΠΑΕ που συμμετείχαν σήμερα σε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των ομάδων που είχαν βρεθεί τηλεοπτικά άστεγες μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η διάλυση της κεντρικής διαχείρισης.

Η κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει τους αγώνες κατόπιν συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε και η οποία προβλέπει κλειστό διετές συμβόλαιο. Η συμφωνία αυτή καθιστά δυνατή την έναρξη του πρωταθλήματος και θωρακίζει την ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η έναρξη του πρωταθλήματος επιφέρει σημαντικά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο καθώς μέσω της συμμετοχής των ομάδων στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιρειών το κράτος εισπράττει σημαντικούς φόρους. Αυτό το έσοδο στο ελληνικό δημόσιο δεν θα προέκυπτε εάν δεν υπήρχε η έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι επτά ομάδες εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Βασιλειάδη για την επιτυχημένη λύση που έδωσε καθώς επίσης και στην τηλεόραση της ΕΡΤ, της οποίας η αρωγή είναι σημαντική στις δύσκολες εποχές που διέρχεται το ποδόσφαιρο.

ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΑΕ ΑΡΗΣ
ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ
ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ
ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ