Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Έφτιαξε το γήπεδο του Παναιτωλικού με ξύλα!


Πρόσφατα, σε μία περιήγησή μας στο YouTube πέσαμε πάνω σε ένα βίντεο το οποίο απεικόνιζε μία πολύ ωραία -ερασιτεχνική- μακέτα του γηπέδου του Παναιτωλικού, φτιαγμένη από ξύλα! Ψάξαμε και βρήκαμε τον δημιουργό της...

Και τον βρήκαμε εκτός Αγρινίου και μάλιστα χιλιόμετρα μακριά! Αιτωλοακαρνάνας στην καταγωγή, που ζει μακριά από τον τόπο μας, αλλά κουβαλάει τον Παναιτωλικό στην καρδιά του!  Έχοντας επισκεφτεί την πόλη, αντίκρισε το γήπεδο για πρώτη φορά, από κοντά και αυτό ήταν. Τον ευχαριστούμε θερμά για το φωτογραφικό υλικό, όσο και για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο TitormosNet.


Για προσωπικούς λόγους θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, πράγμα ιδιαίτερα σεβαστό. Ακολουθεί η συνέντευξη όπως μας παραχωρήθηκε:

TitormosNet: Καλησπέρα και θερμά συγχαρητήρια για τη δουλειά σου! Θα θέλαμε να μας πεις ποια είναι η σχέση σου με τον Παναιτωλικό και τι σε ενέπνευσε για να δημιουργήσεις τη μακέτα;

Δημιουργός: Καλησπέρα και σε εσάς. Ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα της πόλης μου, η ομάδα που μου έμαθε την αξία του καθαρού ποδοσφαίρου. Από το χειμώνα ήθελα να φτιάξω μία κατασκευή και αρχικά καταπιάστηκα με ένα καράβι. Δεν τα κατάφερα ωστόσο και ξεκίνησα το γήπεδο του Παναιτωλικού, που με είχε τραβήξει πολύ από τη μία και μοναδική φορά που μπόρεσα να το επισκεφτώ.

TitormosNet: Τι υλικά χρησιμοποίησες για το έργο σου και πόσο χρόνο σου πήρε μέχρι να ολοκληρωθεί;

Δημιουργός: Χρησιμοποίησα ξύλα, διαφόρων ειδών, κόντρα-πλακέ, οδοντογλυφίδες, καλαμάκια και φυσικά μπογιές. Αξιοποίησα φωτογραφίες του γηπέδου από το internet όσο και τη μνήμη μου. Η μακέτα ολοκληρώθηκε μετά από ενάμιση μήνα, πολλή δουλειά και δυσκολίες.

TitormosNet: Ορισμένες πληροφορίες για την αναλογία της μακέτας;

Δημιουργός: Αποτελείται από 878 θέσεις, φτιαγμένες στο χέρι μία προς μία.

TitormosNet: Θα θέλαμε, κλείνοντας, να μας δώσεις τις ευχές σου για την ομάδα και τη νέα σεζόν που έρχεται.

Δημιουργός: Φυσικά. Ο Παναιτωλικός φέτος φαίνεται ανανεωμένος και πιο δυνατός. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος που είμαι Παναιτωλικός, ανεξάρτητα τις συνθήκες. Με στεναχωρεί που έχει μειωθεί ο κόσμος στο στολίδι του Αγρινίου τα τελευταία χρόνια ωστόσο. Είναι κρίμα να μη γεμίζει αυτό το γήπεδο. Η ομάδα χρειάζεται το γήπεδο γεμάτο και τον παλμό από τα συνθήματα των οργανωμένων οπαδών. Εύχομαι η ομάδα να φτάσει ψηλά και υγεία σε όλους τους παίκτες και τον κόσμο.