Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Κάτι να «ζεστάνει» τον κόσμο του...


Το ξεκίνημα της νέας σεζόν βρήκε τον Παναιτωλικό στο ίδιο σκηνικό που τον αφήσαμε πέρυσι: Να παίζει σε ένα μισογεμάτο γήπεδο, με το κοινό να "μουρμουρίζει" και να γνωρίζει μία ακόμη "τσάμπα" ήττα. Σκηνικό που πρέπει να αλλάξει, για το καλό της ομάδας. Άμεσα.
Κρατήστε ως δεδομένο ότι για να γίνει μία αλλαγή δεν αρκεί πάντα ένας παράγοντας ή άτομο. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά: Δεν πρόκειται ο κόσμος επειδή θα διαβάσει ένα άρθρο - παραδείγματος χάρη- να γεμίσει το γήπεδο στο επόμενο ματς. Πρέπει να του δοθεί κίνητρο ή κίνητρα καλύτερα.

Επιβάλλεται μέχρι την επόμενη Δευτέρα ο Παναιτωλικός να κάνει το "μπαμ" του στη μεταγραφική αγορά. Θέλει ενίσχυση η ομάδα, το ξέρει ο κόσμος, το ξέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου, το είπε με.. τραχύ τρόπο ο Δέλλας, ας γίνει λοιπόν κίνηση ή κινήσεις που θα αποτελέσουν "μαγνήτη" για τα εκδοτήρια.

Εκεί μπαίνει ο παράγοντας "κόσμος". Ο Αγρινιώτης κουράστηκε κάθε χρόνο να παρακολουθεί το αφήγημα "πάμε για κάτι καλύτερο από πέρυσι". Δικαιολογημένα, εν μέρει. Αλήθεια όμως μερικά χρόνια πριν μας έλεγαν ότι ο Παναιτωλικός θα είχε τόσες παρουσίες σερί στη Λίγκα τι θα κάναμε; Θυμηθείτε πόσο πήρε πήρε η άνοδος για να έρθει... Ναι, ο καθένας τη γνώμη του αλλά ρε σεις, στηρίξτε πρώτα. Μην καταδικάζετε και ισοπεδώνετε τα πάντα. Νέα σεζόν είναι. Πόσους τύπους είδατε το Σάββατο να βρίζουν θεούς και δαίμονες στον αγώνα με τον Ατρόμητο από τις κερκίδες; Εγώ, τουλάχιστον τρεις. Να βρίσω τι; Το ότι οριακά χάσαμε (δίχως να παίξουμε και καλά - ελέω ελλείψεων μεταγραφικών και μη όπως οι Μοράρ, Γουίλιαν- και απειρίας) από μία σαφώς πιο έτοιμη ομάδα; Όχι, βέβαια, μπάλα είναι. Το ότι η ομάδα έπαιζε με βασικό το Λιάβα; Ότι πήραν χρόνο ο Βακράκος ή ο Μπελεβώνης; Όχι. Μπράβο θα πω. Γιατί είναι κάτι ωραίο, προς τη σωστή κατεύθυνση, ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά. Ναι, είπαμε θέλει ενίσχυση αλλά έτερον εκάτερον.

Ένα ματς χάθηκε. Η μεταγραφική περίοδος τρέχει. Ξεκίνησε καλά, κάπου μας έκανε κοιλιά αλλά πρέπει να γίνει η ρελάνς. Όλες οι ομάδες ενισχύονται ακόμη. Η διοίκηση έχει ευθύνη: οι "τρύπες" πρέπει να κλείσουν άμεσα. Ο κόσμος έχει χρέος: ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ. Γιατί κακά τα ψέματα, λίγοι στηρίζουν ανεξάρτητα συνθηκών και στήριξαν στα δύσκολα... Βρισκόμαστε σε μία νέα αφετηρία, νέα σεζόν. Όχι "μουρμούρες", όχι βιασύνες. Ακόμη δεν είναι ώρα για συμπεράσματα και πρόωρα δικαστήρια. Αν μέσα στις επόμενες μέρες έχουμε μεταγραφικά νέα και αν έρθει και ένα καλό αποτέλεσμα την ερχόμενη Δευτέρα με τον Ο.Φ.Η, όλα θα αλλάξουν.. Θα έχει γίνει κάτι για να "ζεστάνει" η διοίκηση τον κόσμο.. Και ο κόσμος με τον Ο.Φ.Η πρέπει να είναι εκεί, για να "ζεστάνει" κι αυτός με τη σειρά του τους παίκτες...