Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

Ανάλυσέ το: Οι πέντε πρώτες αγωνιστικές


Με τη σέντρα του πρωταθλήματος να απέχει λίγα μόνο εικοσιτετράωρα, οι συντάκτες του TitormosNet κάνουν τις αναλύσεις τους - προβλέψεις τους για τις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τη βαθμολογική συγκομιδή του Παναιτωλικού μας..


Χ.Ρ: Το "ευνοϊκό" πρόγραμμα στο ξεκίνημα της σεζόν για μένα κρύβει αρκετές παγίδες. Ο Παναιτωλικός ξεκινάει με δύο ματς βαρόμετρα για τη ψυχολογία του. Αν "πάρει" Ατρόμητο και ΟΦΗ στο Αγρίνιο ταυτόχρονα εκτός από τους έξι βαθμούς πάει με άλλον αέρα στην Ξάνθη. Αν δεν νικήσει και στα δύο τουλάχιστον να μη χάσει. Θεωρώ αυτονόητη τη νίκη με τη Λαμία στο Αγρίνιο, είναι από τα ματς που πρέπει να παίρνει με κλειστά μάτια (κάτι που δεν έγινε πέρυσι σε παρόμοιους αγώνες όπως π.χ με Λεβαδειακό ή Απόλλων Σμύρνης στο Αγρίνιο). Με αυτές τις προϋποθέσεις έχει εξασφαλισμένο το καλό ξεκίνημα η ομαδα και ας παλέψει για το καλύτερο δυνατό στην Αρένα της Λάρισας. Το κομβικότερο ματς θεωρώ ότι είναι αυτό με τον ΟΦΗ. Ομάδα στα μέτρα μας, στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας (σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που είναι πολύ πιο έτοιμος), με νίκη απέναντί της θα ζεσταθεί σίγουρα ο κόσμος και θα σβηστούν τα όποια τυχόν κακώς κείμενα της πρεμιέρας.

ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ: 7-9

Θ.Μ (Αιτωλός): Αν και σε πολλούς το πρόγραμμα θυμίζει τη καταραμένη σεζόν 2011-2012, η αρχή για τον Παναιτωλικό είναι αρκετά βατή. Πιο δύσκολο ματς, προσωπικά, θεωρώ ότι είναι με τον Ατρόμητο. Μια ομάδα έτοιμη, με επίσημους αγώνες στα πόδια της, που ακόμα και η ισοπαλία απέναντί της θεωρείται ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια έχουμε εντός τον ΟΦΗ που πιστεύω ότι ο Παναιτωλικός θα κερδίσει εύκολα ή δύσκολα. Ακολουθεί μία από τις παραδοσιακά δύσκολες έδρες για τον Τίτορμο, η έδρα της Ξάνθης που αν και κάπως αποδυναμωμένη φέτος, είναι υπολογίσιμη και η ισοπαλία θα ναι ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα. Τέλος έχουμε Λαμία εντός και ΑΕΛ εκτός. Αν θέλουμε να γλιτώσουμε από νωρίς τις περιπέτειες και ίσως να διεκδικήσουμε και το κάτι παραπάνω, απαιτούνται νίκες. Πρόκειται για ομάδες που προσωπικά δεν μου γεμίζουν το μάτι και δεν πρέπει να αποτελούν φόβητρο. Για το βήμα παραπάνω πρέπει να παίρνεις το αποτέλεσμα είτε παίζεις μπάλα είτε όχι. Εξάλλου, πρέπει να έχεις το "πάνω χέρι" στις περιπτώσεις ισοβαμθίας, ώστε να υπάρχει και η "πολυτέλεια" για απώλειες βαθμών στα ματς με τους μεγάλους.

ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ: 8-10

Nick_Dr: Στα μέτρα της ομάδας μας οι πρώτες 5 αγωνιστικές, με 3 εντός έδρας αγώνες και 2 εκτός. Δυσκολότερα ματς θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτό της πρεμιέρας με τον πιο έτοιμο Ατρόμητο, και η «έξοδος» στην Ξάνθη την 3η αγωνιστική, έδρα στην οποία παραδοσιακά δυσκολεύεται ο Παναιτωλικός. Από εκεί και πέρα, ΟΦΗ και Λαμία «επιβάλλεται» να ηττηθούν στο Αγρίνιο, ενώ θετικό αποτέλεσμα πρέπει να αναζητήσουμε και στην έδρα της Λάρισας, εάν θέλουμε να λέμε ότι στοχεύουμε ψηλά. Βέβαια, οι πρώτοι αγώνες του πρωταθλήματος είναι κατά βάση αναγνωριστικοί και κρύβουν κινδύνους. Ατυχίες μπορεί να υπάρξουν, αλλά παίκτες, προπονητής και κόσμος πρέπει να είναι ψύχραιμοι και υπομονετικοί, έτσι ώστε να κριθεί σωστά η ομάδα και σε βάθος χρόνου.

ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ: 8-10