Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Δηλώσεις Βασιλειάδη στην ΕΡΤ


Δηλώσεις εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμφωνία της ΕΡΤ με τους "επτά" καθώς και στο πότε θα εγκατασταθεί το VAR στα ελληνικά γήπεδα. Αναλυτικότερα:

Αναφορικά με τη συμφωνία των επτά ΠΑΕ με την ΕΡΤ δήλωσε: " Η κριτική δεν είναι επί της ουσίας. Είναι στο πλαίσιο της έντονης πολιτικοποίησης. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίστηκε από παθογένειες χρόνια τώρα. Θέλαμε να χτυπήσουμε ένα σάπιο σύστημα. Να αλλάξουμε τα δεδομένα. Δεν μιλάμε για απλή τηλεοπτική συμφωνία. Είναι νέο πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με κανόνες για πρώτη φορά. Η διαιτησία που μιλάγαμε για παράγκα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της ΕΠΟ και έχει ξένους αρχιδιαιτητές.  Ζητήσαμε κανόνες και θα υπάρχουν κανόνες. Για πρώτη φορά θα υπάρχουν ποινές συνδεδεμένες με τις συμπεριφορές των ομάδων από δηλώσεις ή κάτι άλλο. Επίσης έλεγχοι για τις ομάδες."

Σχετικά με τα περσινά έκτροπα στο πρωτάθλημα: "Τα έκτροπα δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και καμία σχέση συγκριτικά με την Ευρώπη. Η έξαρση της βίας χτυπάει όλην την Ευρώπη. Οι ασχήμιες τιμωρήθηκαν και τιμωρήθηκαν σκληρά. Όλοι κατάλαβαν το λάθος και ζήτησαν συγνώμη. Πλέον υπάρχει Νόμος και ισχύει για όλους"

Για τις όποιες συγκρούσεις με παράγοντες και τη σπουδαιότητα της συμφωνίας των τηλεοπτικών τόνισε: "Η σύγκρουση είναι συνεχής με κατεστημένα, δεδομένα και αντιλήψεις. Δεν έχουμε σταματήσει τις συγκρούσεις για τα κακώς κείμενα. Να θέσεις κανόνες. Αυτό έχει σημασία. Μπαίνουν για πρώτη φορά κανόνες με αυτήν την συμφωνία. Για πρώτη φορά θα υπάρχει εξωτερικός οικονομικός έλεγχος με μείωση του τηλεοπτικού τιμήματος. Για όλους τα ίδια. Μεγάλοι ή μικροί. Η επιβράβευση πάει προς τους αδύνατους. Τους βοηθά. Θα υπάρχει μπόνους για τους Έλληνες και την χρησιμοποίηση περισσότερων γηγενών. Αφαιρούμε τα μεγάλα ματς για τους μικρούς σε αυτό το θέμα για να μην υπάρχουν σκιές. Θα χρειαστεί σοβαρότητα εκ μέρους των παραγόντων. Δεν είναι δεδομένη όταν πολιτικοποιούν την κατάσταση. Στο τέλος οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Να μην μείνουμε στις εντυπώσεις αλλά στο να έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Δεν είναι ρουσφέτι για τις Α.Ε. αυτό που γίνεται. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν υπάρχουν διπλά συμβόλαια. Είναι μία προσφορά σε όλους τους Έλληνες και στον κόσμο εκτός Ελλάδας που να μπορεί να δει δωρεάν το ποδόσφαιρο του τόπου του. Επίσης ένα 5% πάει στην Ομοσπονδία και το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι 1 εκ. ευρώ. Μιλάμε για μία νέα μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, αναφορικά με τη χρήση του VAR, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι από τα μέσα της χρονιάς θα εγκατασταθεί πειραματικά στα γήπεδα, ώστε από την ερχόμενη σεζόν να είναι σε πλήρη χρήση.