Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Συμφωνία με Βασιλειάδη - Στην ΕΡΤ ο Παναιτωλικός


Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των επτά Π.Α.Ε οι οποίες δεν είχαν βρει ακόμη τηλεοπτική στέγη, μεταξύ των οποίων και ο Παναιτωλικός. Οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στις 9 Αυγούστου έχουμε την κλήρωση του πρωταθλήματος και στις 25 του ίδιου μήνα σέντρα! Ως εκ τούτου, οι εντός έδρας αγώνες του Παναιτωλικού για τη νέα σεζόν θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ.

Η συμφωνία προβλέπει κλειστό διετές συμβόλαιο, με δυνατότητα ανανέωσης για δύο χρόνια. Οι επτά ομάδες θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξης των 18 εκατομμυρίων ευρώ, ανάλογα με την εμπορική τους ισχύ. Δηλαδή; Ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει περί τα 5 εκατομμύρια, ο Άρης περί τα 3 εκατομμύρια ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα μοιραστούν ισόποσα τα υπόλοιπα. Πρακτικά τα έσοδα του Παναιτωλικού θα ανέρχονται χοντρικά στα ίδια επίπεδα με αυτά που εισέπραττε από τη NOVA. Το ποσό αυτό θα προέλθει από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών καθώς και από λοιπά εμπορικά κέρδη. Στα συν είναι και η ύπαρξη διαφόρων μπόνους ως επιβράβευση για ορισμένες περιπτώσεις (π.χ: χρησιμοποίηση νεαρών Ελλήνων, τυπικότητα στις οικονομικές υποχρεώσεις κ.α)

Αναμένεται σύντομα να "πέσουν" και οι υπογραφές, ώστε εν συνεχεία οι επτά να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος και όλα να τελειώσουν καλώς.