Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Φάκελος μεταγραφές: Τι λέει ο ειδικός;


Οι μεταγραφές κάθε καλοκαίρι μονοπωλούν το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού, είναι μία γενική αλήθεια. Και ποιος δεν έχει ψαχτεί με τις ώρες στο Internet για να βρει πληροφορίες για ένα νέο απόκτημα της ομάδας του; Και ποιος δεν έχει βουτήξει στα άδυτα του ΥοuTube για να διαπιστώσει δείγματα - με τα μάτια του - από το ταλέντο της εκάστοτε μεταγραφής, ιδίως αν αυτή προέρχεται από χώρα του εξωτερικού; Υπάρχει όμως και μία κατηγορία φιλάθλων που το πρώτο πράγμα που κάνουν για να δουν τι "ψάρια" πιάνει ο νέος, είναι να απευθυνθούν στον ειδικό / στο ευαγγέλιο ή όπως αλλιώς θέλετε: Το Football Manager. Το TitormosNet βαδίζει σε αυτά τα χνάρια και σας παρουσιάζει τους νεοαποκτηθέντες μέσα από τον κορυφαίο προσομοιωτή προπονητικής.

Ναι, είναι ένα παιχνίδι. Η βάση δεδομένων του όμως αξιοποιείται από τεράστια clubs παγκοσμίως ως εργαλείο scouting, μεταξύ των οποίων η Everton, η Watford και άλλες. Ως εκ τούτου, έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε τι έχει να μας πει αυτή η βάση για τα νέα αποκτήματα του Παναιτωλικού μας. Πριν ξεκινήσουμε, έχει σημασία να κατανοήσει ο "άσχετος" με το αντικείμενο ότι οι αξιολογήσεις στηρίζονται σε καταγραφές σκάουτερς που αξιοποιεί η εταιρεία, βαθμολογώντας με άριστα το 20. Έτσι, χαρακτηριστικά που υπερβαίνουν το 11 και αναγράφονται με πράσινο χρώμα, χαρακτηρίζουν θετικά τον παίκτη.

Sebastian Erikson


Μπορεί να αγωνιστεί στον άξονα όσο και στην αριστερή πτέρυγα. Κλασσικός κόφτης. Έχει ιδιαίτερα καλό τάκλιν ενώ στα χαρακτηριστικά που είναι καθοριστικά για τη θέση του ( Αποφασιστικότητα, Επιθετικότητα, Εργατικότητα, Ομαδικότητα , Πάσες, Τοποθέτηση, Αντοχή) είναι εξαιρετικός. Με διαφορά η ποιοτικότερη προσθήκη της ομάδας.

Nicolas Mana


Αγωνίζεται κυρίως στα άκρα. Πολύ καλή Τεχνική κατάρτιση, ταχύς και εργατικός, στοιχεία που χρειάζονται για να διακρίνουν έναν καλό εξτρέμ. Πολύ καλός στις εκτελέσεις στημένων επίσης, ιδίως κόρνερ και πέναλτι.

Νίκος Γιαννακόπουλος


Ένας πολύ καλός τερματοφύλακας για τα ελληνικά δεδομένα. Εξαιρετικά αντανακλαστικά, καλός στα τετ-α-τετ και με μεγάλο άλμα, λόγω των σωματικών του προσόντων (1.92 ύψος). Αξιόπιστη λύση, σε πολύ καλή ηλικία θα ανάψει τον ανταγωνισμό στον "άσο", δίπλα στον Δ. Κυριακίδη.

Χρήστος Αγρόδημος


Κόφτης και αυτός, νεαρός σε ηλικία αλλά με πολύ καλό Μαρκάρισμα, Τάκλιν ενώ σε "πράσινες" τιμές παίζουν και τα άλλα βασικά χαρακτηριστικά της θέσης του όπως η Εργατικότητα, η Επιθετικότητα κλπ. Εξελίξιμος σίγουρα, αποτελεί μία καλή εναλλακτική που δίνει βάθος στον πάγκο. Στα συν και η πολύ καλή Αντοχή του.

Άρης Κόκκορης


Επένδυση για το μέλλον, στα 19 του. Αγωνίζεται στα άκρα και στις δυο πτέρυγες, καλή Ντρίπλα και Τεχνική κατάρτιση για την ηλικία του, και ιδιαίτερα ταχύς. Με πολύ δουλειά, θα έχει καλές προοπτικές μπροστά του.