Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Με τσαμπουκά πρώτα απ' όλα!


Δύσκολη η έξοδος στην Ξάνθη για τον Παναιτωλικό. Με μόνη εξαίρεση τη νίκη του 11-12, ένα από τα λίγα διπλά που έφερε η ομάδα την "καταραμένη" εκείνη σεζόν, δεν έχει υπάρξει άλλο θετικό αποτέλεσμα στα Πηγάδια... Και αυτό είναι καιρός να αλλάξει. Το TitormosNet αναλύει τα "σημεία κλειδιά" της αποστολής του Παναιτωλικού στην Θράκη.

  • Κοινό μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη μας "κάνει πλάκα" εντός κι εκτός. Σταθερά επίσης από τις λίγες ομάδες που είναι πάντα βαθμολογικά ένα σκαλί πάνω μας. Ήδη ο αγώνας αποκτάει χαρακτήρα αξιολόγησης...
  • Προσοχή: όχι αξιολόγησης του ποδοσφαίρου που θα αποδώσει ο Παναιτωλικός. Φυσικά και αυτό πρέπει να κριθεί κάποια στιγμή και αναμένουμε βελτίωση συγκριτικά με τους αγώνες με Ατρόμητο και Ο.Φ.Η. Σε καμία περίπτωση τα "καναρίνια" δεν έχουν αλλάξει το τόπι τόσο καλά ώστε να κάνουν τις κερκίδες να αναφωνούν. Μέτριος ήταν ο Παναιτωλικός, μέτριες και οι ομάδες που αντιμετώπισε μέχρι τώρα, ωστόσο.
  • Το ζήτημα λοιπόν είναι να αρχίσει η ομάδα να παίζει έξυπνα και με τσαμπουκά -πρώτα από όλα- σε ματς σαν αυτό που θα δώσει στα Πηγάδια την Κυριακή. Η μέχρι τώρα επαναλαμβανόμενη εικόνα στην Ξάνθη, είναι ένας άοσμος και αδιάφορος Παναιτωλικός που φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι για το Αγρίνιο. Πρέπει η εικόνα αυτή να αλλάξει, εδώ έγκειται ο ο όρος "αξιολόγηση". 
  • Ο Τραϊανός Δέλλας είχε το χρόνο να δουλέψει την ομάδα και να βελτιώσει τα όποια λάθη και αστοχίες παρατηρήθηκαν τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Μόνο πρόβλημα ο Πάουλο, ενώ δύσκολα θα "μπει" ο ανέτοιμος Λουσέρο. Κατά τα άλλα πληρότητα και με Καμαρά, θεωρητικά. Ζητούνται πρωτίστως βαθμοί, το καλό ποδόσφαιρο θα έρθει μαζί με αυτούς, στροφή στη στροφή.
  • Μην έχουμε αυταπάτες, δεν πρόκειται ξαφνικά να δούμε τον Παναιτωλικό να γίνεται Λίβερπουλ και να πετάει φωτιές επιθετικά ή να πρεσάρει σε όλο το γήπεδο σα να μην υπάρχει αύριο. Μπορεί όμως αν παίξει έξυπνα να διεκδικήσει κάτι καλό και σταδιακά να "ρολάρει" η ομάδα στο χορτάρι. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει και να δημιουργήσει ευκαιρίες πιο εύκολα και να βελτιώσει πράγματα ανασταλτικά, όπως οι "καθιζήσεις" μετά το 65' με 70'. Αν αυτά γίνουν, τότε σαφώς σημαίνει ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί συγκριτικά με τις πρώτες αγωνιστικές.
  • Ωστόσο, υπογραμμίζω εκ νέου. Βαθμοί. Είναι καθοριστικοί και πόσο μάλλον σε τέτοιες έδρες, που παραδοσιακά σε δυσκολεύουν. Η Ξάνθη ψάχνει και αυτή τα πατήματά της. Ηττήθηκε από έναν Παναθηναϊκό με μέσο όρο ηλικίας 23,3 έτη και κατάφερε να κάνει ότι δεν καταφέραμε απέναντι στον Ατρόμητο: να παίξει έξυπνα και να πάρει την καλύτερη συγκομιδή από τον αγώνα. Ακριβώς ότι πρέπει να κάνουμε και τώρα: Ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον μη το χάσεις, το έχω ξαναπεί.
  • Αν ο Παναιτωλικός παρουσιαστεί πιο "δεμένος" και παίξει έξυπνα, δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέξει κιόλας. Το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα θα ανεβάσει κι άλλο την ψυχολογία σε παίκτες και κόσμο, με τη Λαμία να ακολουθεί στο Αγρίνιο. Το πρωτάθλημα είναι ένα ντόμινο. Παίρνεις αποτελέσματα; Παίρνεις ψυχολογία. Έχεις ψυχολογία; Παίζεις καλά. Παίζεις καλά; Γεμίζεις το γήπεδο...