Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018

Η νίκη θα προσφέρει ηρεμία


Αντίστροφα μετράμε για τη Δευτέρα και την αναμέτρηση με τον Ο.Φ.Η. Ο Παναιτωλικός καλείται να δείξει σημάδια βελτίωσης συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο, στον οποίο και ηττήθηκε. Και η βελτίωση ισοδυναμεί με νίκη.

Είχα αναφερθεί στη σπουδαιότητα του αγώνα με τον Ο.Φ.Η και στο άρθρο με τις προβλέψεις των συντακτών του TitormosNet για τις 5 πρώτες αγωνιστικές. Τρόπον τινά, θεωρούσα "εντός προγράμματος" ενδεχόμενη απώλεια βαθμών από τον πιο έτοιμο Ατρόμητο. Με τους Κρητικούς ωστόσο δε χωρούν δικαιολογίες.

Ο Παναιτωλικός επιβάλλεται να νικήσει. Πρώτον, γιατί είναι απαγορευτική δεύτερη σερί ήττα στο Αγρίνιο. Δεύτερον, για να εξασφαλίσει ηρεμία στις τάξεις της ομάδας αλλά και στις εξέδρες και στα καφενεία της πόλης, που τα στόματα ήδη "μουρμουράνε". Τρίτον - και κυριότερο - για να πάρει ψυχολογία.

Απουσία λογίζεται ο -μέτριος στα τελευταία φιλικά και στην πρεμιέρα- Πάουλο, ωστόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μοράρ αλλά κι ο Γουίλιαν, που έλειψαν στην πρεμιέρα. Σίγουρα η ομάδα θα είναι πιο πλήρης από άποψη επιλογών και σίγουρα θα έχουν καλύτερο ρυθμό παίκτες που είχαν χάσει προπονήσεις το τελευταίο διάστημα, όπως ο Μάζουρεκ. Η νίκη, σε συνδυασμό με την όποια μεταγραφική ενίσχυση συντελεστεί, αρχής γενομένης με την ποιοτική προσθήκη του Λουσέρο στον άξονα, θα "δώσουν" στην ομάδα "τα πάνω της".

Σημαντικό είναι άλλωστε και το ότι ακολουθεί διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Νίκη οπότε ίσον καλό κλίμα, απρόσκοπτη αφοσίωση στη μεταγραφική ενίσχυση που θα "τρέχει" ως τις 14 Σεπτέμβρη, οπότε και λήγει η προθεσμία για τους ελεύθερους και  φυσικά, ψυχολογία για το "νεκρό" διάστημα που ακολουθεί, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για την Ξάνθη, που τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, φεύγει με την ισοπαλία από το Περιστέρι...