Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ποδόσφαιρο και διάρκεια!


Την πιο "ύπουλη" αναμέτρησή του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα δίνει τη Δευτέρα ο Παναιτωλικός απέναντι στη Λαμία και το TitormosNet αναλύει τα "σημεία - κλειδιά" του αγώνα.

Απέναντι στην Ξάνθη ο Παναιτωλικός δεν ήταν καλός. Πήρε όμως αποτέλεσμα και μάλιστα σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολευόταν. Όλα κινούνται στη λογική που είχαμε αναπτύξει πριν ένα μήνα ακριβώς στις προβλέψεις μας: Ματς που δεν μπορούσε να κερδίσει στην Θράκη ο Παναιτωλικός, τουλάχιστον δεν το έχασε. Με τη Λαμία όμως είναι άλλη εντελώς κατάσταση.

Είναι από τα ματς που η νίκη πρέπει να θεωρείται ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ, ταυτόχρονα όμως είναι και ιδιαίτερα ύπουλο, ελέω αντιπάλου. Η Λαμία, με νέο προπονητή, ενισχυμένη μεταγραφικά με καλά ονόματα, όπως οι Μαστούρ, Καραμάνος, Σκόνδρας κ.α καθώς και με καλύτερη ψυχολογία θα επιχειρήσει να "σηκώσει κεφάλι" μετά από τρία σερί άσχημα αποτελέσματα. Ήδη η εικόνα της ήταν αισθητά βελτιωμένη απέναντι στον Ατρόμητο.

Το θέμα όμως δεν είναι τι θα κάνει η Λαμία, αλλά τι θα κάνει ο Παναιτωλικός. Και ο Παναιτωλικός πρέπει να παίξει σωστό ποδόσφαιρο (όχι αυτό το συνονθύλευμα που είδαμε στην Ξάνθη) και να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του, σταθερή απόδοση μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ουσιαστικά πρέπει να εμφανιστεί στο γήπεδο ένας Παναιτωλικός σαν αυτόν απέναντι στον Ο.Φ.Η, προ του 65' όμως...

Είναι απαραίτητο να διορθωθούν πράγματα τόσο από την πλευρά του προπονητή, όσο και των παικτών μας. Στραβός δεν είναι κανείς, όλοι είδαμε που υπήρχαν θέματα. Απουσίες δεν υπάρχουν, ώρα τα κακώς κείμενα να αρχίσουν να διορθώνονται.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο της ήττας. Με το "μαχαίρι στα δόντια", με ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και αυτοσυγκέντρωση, με την έδρα (ο κόσμος εδώ οφείλει και πάλι να κάνει το χρέος του και αυτή τη φορά τα απλά εισιτήρια να υπερβούν τα 2.300 που "κόπηκαν" με τους Κρητικούς) μα πάνω από όλα με τη διάθεση να παίξει -επιτέλους- ελκυστική μπάλα, ο Παναιτωλικός οφείλει να βάλει άλλους τρεις πόντους στο "σακούλι", αφήνοντας τη Λαμία και την κάθε Λαμία να ψάχνεται για το τι φταίει. Σε αντίθετη περίπτωση, στη θέση αυτή θα είμαστε εμείς...