Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018

Πήγε στα... σίγουρα


Τα κενά του ήθελε να καλύψει ο Παναιτωλικός, σε άξονα και επίθεση, πράγμα που έκανε και με το παραπάνω με τις προσθήκες των Λουσέρο και Καμαρά. Και μιλάμε για λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν ποικιλοτρόπως και άμεσα.

Είχαμε τονίσει την ανάγκη που υπήρχε για τον Παναιτωλικό να προβεί στις όποιες κινήσεις απαιτούνταν άμεσα, ώστε να έχουμε ανακοινώσεις πριν από το ματς με τον Ο.Φ.Η. Kαι η ομάδα κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, επιβεβαιώνοντας όσα επίτασσε η λογική.

Το σε ποιες θέσεις χρειαζόταν ενίσχυση ο Τίτορμος είναι μία μεγάλη κουβέντα... Η απάντηση που εμείς δίνουμε, είναι "ότι πει ο προπονητής αλλά και η διοίκηση". Οι θέσεις πάντως που ενισχύθηκαν, σίγουρα ήταν "ορφανές", οπότε προφανώς οι όποιες κινήσεις ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ας δούμε τώρα τους δύο "νέους" ατομικά. Αρχικά ο Λουσέρο. Από το 2013 ως σήμερα "γράφει" γεμάτες σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας μας και έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις όπου κι αν αγωνίστηκε τόσο για την ποδοσφαιρική του ποιότητα, όσο και για το ήθος και τον επαγγελματισμό του. Τεχνίτης, αριστεροπόδαρος, προσθέτει πολλά θετικά στο δημιουργικό τομέα. Ικανός στα στημένα, ικανός στη δημιουργία, αγωνίζεται τόσο στον άξονα όσο και στα άκρα. Στα 33 του χρόνια, έχει να δώσει ποιοτικό χρόνο στον Παναιτωλικό. Είναι έμπειρος, μπορεί να καθοδηγήσει τους νέους, να δώσει "ανάσες" στον Μάζουρεκ και όχι μόνο. Να είστε σίγουροι πώς αυτός ο παίκτης ότι έχει να δώσει θα το δώσει, διότι ξέρει την ελληνική πραγματικότητα.

Και πάμε στον Καμαρά. Πρόκειται για παίκτη που έλειπε από το ρόστερ του Παναιτωλικού. Φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μοράρ. Περισσότερο παίκτης περιοχής, "δυνατός" εκτελεστής και με τα δύο πόδια, καλά σωματικά προσόντα και ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Στην Έρεμπρο έφτασε προ ολίγων σεζόν να σκοράρει σε 19 αγώνες 14 τέρματα, ενώ είναι γεγονός ότι μία ακόμη προσθήκη έρχεται από... Σουηδία, με ότι αυτό συνεπάγεται. Eπιπλέον, ο "Κρέσπο" θα είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα, μιας και τα πρωταθλήματα της Σουηδίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο παίκτης είχε συμμετοχές και σε Ευρωπαϊκούς αγώνες μέσα στο καλοκαίρι, ενώ σίγουρα θα βρει την παρουσία του Έρικσον στην ομάδα ιδιαίτερα βοηθητική για την άμεση προσαρμογή του.

Κλείνοντας, να υπογραμμίσουμε κάτι. Ο κάθε παίκτης κρίνεται εντός γηπέδου, όχι από το όνομά του. Και ούτε είναι είδηση το να αναπαράγονται άρθρα του τύπου "Ψάχτηκε για τον τάδε" ή "Ακούγεται ο τάδε". Κρούσεις και διερευνητικές επαφές γίνονται χιλιάδες κάθε καλοκαίρι. Αλλά... όχι και να βρίσκουν οι δημοσιογράφοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης δουλειά σε παίκτες που η καριέρα τους είναι σε ελεύθερη πτώση. Ο Παναιτωλικός εν προκειμένω, πήγε στα... σίγουρα.