Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Διεργασίες για μετακινήσεις οπαδών στη Superleague!


Προ ολίγων ημερών ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αποκάλυψε ότι θα συζητούσε υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις τη μετακίνηση οπαδών στα γήπεδα της πρώτης, τη τάξει, κατηγορία. Άσχετα με το γεγονός ότι στη Νέα Σμύρνη, οι φίλοι του Π.Α.Ο.Κ και στο Περιστέρι χθες, οι φίλοι του Παναθηναϊκού έδειξαν για μία ακόμη φορά το... κακό παράδειγμα (εν αντιθέσει με την ΑΨΟΓΗ φιλοξενία των Fentagin του Ατρομήτου στο Αγρίνιο), η ηγεσία της Λίγκας κινείται προς την κατεύθυνση των μετακινήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του οργανισμού φέρονται έτοιμοι να προτείνουν την εφαρμογή  του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τους φιλοξενούμενους οπαδούς - επομένως και την ταυτόχρονη καταγραφή τους μέσω ΑΜΚΑ σε ονομαστικές λίστες. Επιπλέον εξετάζεται η συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης η οποία θα "υπάγεται" στη δικαιοδοσία της Λίγκας και όχι στην εκάστοτε γηπεδούχο. Τέλος, μεγάλο κεφάλαιο αποτελούν οι ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση σύλληψης, με το ιδιώνυμο να επανέρχεται στο προσκήνιο, ενώ έχει προταθεί οι "συλληφθέντες" για όση ώρα θα αγωνίζεται η ομάδα τους, αυτοί να δίνουν φυσική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους!

Φυσικά, πιθανή εφαρμογή της σκέψης για μετακινήσεις οπαδών θα σημάνει και την αναγκαιότητα για τροποποιήσεις και εργασίες σε αρκετά γήπεδα, ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθούν οπαδούς τόσο των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενούμενων.