Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Το θέλει... Πρέπει και να το μπορεί!


Η αυριανή μάχη στους Ζωσιμάδες έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία για τον Παναιτωλικό. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, το συγκρότημα του Δέλλα για μία ακόμη φορά δίνει... εξετάσεις.

Είχαμε αναφέρει αμέσως μετά τη διακοπή ότι τα επόμενα τρία ματς για το πρωτάθλημα θα είναι κομβικά για τον Παναιτωλικό. Κομβικά τόσο από βαθμολογικής άποψης, όσο και ως προς την εικόνα που θα παρουσιάσει, απέναντι σε αξιόλογους αντιπάλους. Η ομάδα πρέπει να συνδυάσει βελτιωμένο πρόσωπο όσο και βαθμολογική συγκομιδή, διότι σιγά σιγά πλησιάζουν οι αγώνες απέναντι στους μεγάλους και τα περιθώρια στενεύουν.

Η αναμέτρηση με τον Π.Α.Σ έχει όλες τις προοπτικές ώστε να δείξει ο Παναιτωλικός το «μέταλλό» του. Ο κόσμος «διψά» για διπλό στα Γιάννινα, είναι ντέρμπι απέναντι σε όλους και όλα. Δύο σερί χρονιές φεύγει αλώβητος από τους Ζωσιμάδες, στην τρίτη πρέπει να σπάσει παραδόσεις και να πάρει το διπλό. Θα «φτιάξει» τον κόσμο εν όψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα στο Αγρίνιο, θα μπορέσει να ανεβάσει αισθητά την προσέλευση στο γήπεδο.

Κύριο ζητούμενο πάντως, είναι η βελτιωμένη απόδοση. Αν υπάρξει αυτή, αυτονόητα αυξάνονται και οι πιθανότητες για κάποιο θετικό. Δύο εβδομάδες είχε η ομάδα και ο Δέλλας να δουλέψουν, προσωπικά με την εικόνα που είχε ο Παναιτωλικός στις πρώτες αγωνιστικές δεν ξέρω αν οι διακοπές κάνουν κακό, όπως είπε ο «Κολοσσός». Και πρόκειται για πρόκληση από τη στιγμή που απουσιάζει ο «πυλώνας» Έρικσον και ο «άχαστος» ως τώρα σε λεπτά συμμετοχής, Μιχάι.

Τέστ, επομένως το αυριανό ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας. Τέστ όπου αξιολογούνται όσοι θα καλύψουν τα κενά των τραυματιών, η δουλειά του προπονητή - γιατί καιρός είναι δούμε έναν καλύτερο Παναιτωλικό, η ομάδα, στο σύνολό της, απέναντι στον κόσμο της και στην απαίτησή του: ΔΙΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΕ. Σίγουρα το θέλει. Πρέπει να δείξει ότι το μπορεί...