Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Λειτούργημα και... τρέλα!


Ακόμη και ο πιο ανυποψίαστος, σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξεκίνημα του TitormosNet θα έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και την ποιότητα του εγχειρήματος. Καιρός να δοθούν κάποιες εξηγήσεις, για να μην... παρεξηγηθούμε.

Όταν στις αρχές του Αυγούστου είχαν κορυφωθεί οι εργασίες για να «στηθεί» το site, δεν σκεφτόταν κανείς από την ομάδα ότι 81 μέρες μετά, για να είμαστε ακριβολόγοι, το TitormosNet θα είναι σε αυτό το επίπεδο. Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από το μεράκι μας και την ανιδιοτελή αγάπη μας για τον Παναιτωλικό. Η ίδια ανιδιοτελής αγάπη είχε «γεννήσει» το όνομα του site και την πρώιμη μορφή του στο μυαλό ενός εκ των ιδρυτών, 6 χρόνια πίσω. 

Το TitormosNet υφίσταται σαν ιδέα και σαν προσπάθεια λοιπόν από το 2012. Ο ερασιτεχνισμός και η έλλειψη γνώσεων, κατάρτισης, χρόνου και ατόμων κατέστησαν απαγορευτική τη λειτουργία του site σύμφωνα με τα πρότυπα του σήμερα. Και τα χρόνια κύλησαν και φτάσαμε στο παρόν. Θα ρωτήσει κανείς γιατί τώρα; Γιατί να ξεκινήσει αυτό το site σε μία εποχή που ο Παναιτωλικός δεν «φοριέται» και τόσο;

Διότι απλούστατα, ο Παναιτωλικός ήταν, είναι και θα είναι η ζωή μας. Είναι το ρούχο που δεν βγαίνει από πάνω μας. Διότι, δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε άλλο να μαθαίνουμε τα νέα της ομάδας μας μέσα από... κόκκινες, κιτρινόμαυρες, ασπρόμαυρες ή πράσινες αποχρώσεις. Διότι θέλαμε να υπάρχει ένα αμιγώς αθλητικό μέσο - και διευκρινίζουμε αμιγώς αθλητικό και Παναιτωλικό,  προς αποφυγή παρεξηγησεων διότι υπάρχουν αξιόλογα τοπικά sites- που θα είναι σημείο αναφοράς για όλους τους Παναιτωλικούς. Το πρώτο κλικ της ημέρας για κάθε φίλο της ομάδας και το τελευταίο, πριν κοιμηθεί. Για να μάθει τα νέα της «καψούρας» του, να διαβάσει σκέψεις που ίσως και ο ίδιος κάνει, για να μιλήσει με άλλα αδέρφια - Παναιτωλικούς. 

Ούτε έχουμε επιτύχει κάτι τρελό, ούτε και«κοκορευόμαστε». Τουναντίον, έχουμε το κεφάλι χαμηλά. Και ο δρόμος μέχρι εδώ δεν ήταν ομαλός. Ακούσαμε πολλά. Ότι δεν έχουμε ρεπορτάζ, ότι δεν είμαστε ορθολογικοί στις κριτικές μας, ότι δεν κρίνουμε όσο πρέπει και άλλα. Ακούσαμε όμως ότι διαβαζόμαστε επειδή γράφουμε αλήθειες, ότι είμαστε κάτι που έλειπε από τον κόσμο του Παναιτωλικού και άλλα θετικά για τα άρθρα και τις απόψεις μας.

Ο καθένας έχει την ελευθερία να επιλέξει αν θα μας διαβάσει, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει καθώς και την ελευθερία, φυσικά, να κρίνει κατά πόσο σωστοί και αξιόπιστοι είμαστε. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να αντιγράφει και παρουσιάζει ως δικά του ρεπορτάζ, γνώμες ή άρθρα του TitormosNet. Είναι ασέβεια προς τη δουλειά και το μόχθο μας το να μην αναφέρεται τουλάχιστον μία πηγή.

Ο σκοπός μας είναι να γίνουμε το νο1 ενημερωτικό μέσο για τον Παναιτωλικό. Και πιστέψτε μας, έχουμε όλη τη διάθεση,  τις δυνατότητες αλλά και τη θέληση να το καταφέρουμε. Οι αριθμοί, άλλωστε, μας ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή: Για τις 24 Οκτωβρίου είχαμε 2.787 αναγνώσεις στα άρθρα μας. Συνολικά, στις 81 μέρες λειτουργίας μέχρι σήμερα, το TitormosNet έχει 98.629 αναγνώσεις. Θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας. Και οι «βόμβες» από εδώ και πέρα θα είναι μεγάλες. Διότι όταν σε αμφισβητούν ή σε αντιγράφουν, οι απαντήσεις σου πρέπει να είναι... αποστομωτικές.Τι ρόλο παίζουμε λοιπόν; Επιτελούμε... λειτούργημα και κάνουμε την... τρέλα μας. Αυτή είναι η απάντησή μας. Η μπάλα στο γήπεδό σου, αδερφέ Παναιτωλικέ - αναγνώστη. Εσύ μας κρίνεις...