Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Βλάντ Μοράρ: «Το άγγιγμα του Μίδα»

Στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Αστέρα μπορεί ο Παναιτωλικός να έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του για δεύτερη φορά φέτος, μετά τη Λαμία, αλλά αξίζει να σταθούμε στον φοβερό και τρομερό Βλάντ Μοράρ...

Ο Ρουμάνος είναι με διαφορά ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες στο ρόστερ της ομάδας και ειλικρινά το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός τον έχει «δέσει» με τριετές συμβόλαιο δικαιολογείται απόλυτα. Ο Βλαντ εχθές πέτυχε το 5ο του γκολ για φέτος. Είναι η «αιχμή του δόρατος» της επίθεσης του Παναιτωλικού, η οποία φέτος δίχως να έχει τις πολλές ευκαιρίες, έχει το εύκολο γκολ. Και σε αυτό ο Μοράρ συμβάλλει τα μέγιστα, κάνοντας γκολ από... το πουθενά! Με τον Αστέρα έστησε τη μπάλα στα 35 μέτρα. Ναι, το γκολ είχε τύχη, αλλά το τόλμησε. Ο «παλαβός» Ρουμάνος αντί να πάει για τη σέντρα το έστειλε... τηλεκατευθυνόμενο!

Μπορεί πάρα πολύ εύκολα να «κόψει σα βούτυρο» στα δύο μία άμυνα. Μπορεί να κινηθεί με άνεση εντός κι εκτός περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκολ του με τον Ο.Φ.Η, στο οποίο εκθέτει την γραμμή του οφσάιντ της άμυνας των Κρητικών και σκοράρει με όμορφο τελείωμα.


Έχει, ωστόσο και φοβερή επιθετική οξυδέρκεια. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας μιλήσει η εικόνα.


Τόσο απέναντι στον Ο.Φ.Η, όσο και στα Πηγάδια, έχει πετύχει τέρματα που δείχνουν ότι σαν επιθετικός «μυρίζεται» τη... στραβή. Και αυτό φυσικά είναι χαρακτηριστικό ενός δεινού εκτελεστή.


Το βασικότερο όμως: Είναι φονιάς μέσα στην περιοχή. Αυτό είναι και το απίστευτο με τον Μοράρ. Μπορεί να «περπατάει» για όλο το ματς και να σου κάνει το γκολ σε μία επαφή. Αν συνεχίσει έτσι, τότε ο Παναιτωλικός δεν έχει να φοβηθεί ότι θα υστερήσει η επιθετική του γραμμή...