Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

«Πέρασε» η αναδιάρθρωση!


Η πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση είναι γεγονός! Η Ε.Π.Ο ανακοίνωσε και επίσημα ότι από τη σεζόν 2019-20 αλλάζει ριζικά το «τοπίο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικότερα:

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, από την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος. Οι αγώνες μπαράζ θα είναι διπλοί και βάσει των κανονισμών UEFA και του ΚΑΠ. 

Από την περίοδο 2019-20 η Football League θα έχει 14 ομάδες. Τις 12 που θα προβιβαστούν από την Γ΄ Εθνική και τις δύο που θα παραμείνουν από το πρωτάθλημα της διανυόμενης περιόδου. Από τις 14 ομάδες οι δύο πρώτες θ’ ανεβαίνουν στην Super League 2, οι 8 θα παραμένουν στην Football League και οι 4 θα υποβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική, ώστε τα επόμενα χρόνια από την Γ΄ Εθνική ν’ ανεβαίνουν αντίστοιχα 4 ομάδες από τους 8 ομίλους μέσω διαδικασίας μπαράζ.

Από την σημερινή Football League θα προβιβαστεί ο πρωταθλητής στην Super League, ο δεύτερος θα δώσει μπαράζ με τον 13ο της Super League για μια θέση στην μεγάλη κατηγορία, οι 4 τελευταίοι θα υποβιβαστούν στην Γ΄ Εθνική, ενώ οι υπόλοιπες 8 ομάδες θα παίξουν στη Super League 2.

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο είναι το ποιος θα αναλάβει τη διοργάνωση των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων. Ο οργανισμός της «Λίγκας» επιθυμεί να εντάξει στους κόλπους της της Super League 2, κάτι που όμως ξεσηκώνει αντιδράσεις από πολλές ομάδες που μετέχουν ήδη στην κατηγορία. Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο σίριαλ έχει πολλά επεισόδια ακόμη...