Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Να σταθούμε αντάξιοι της ομάδας!


«Μεθυσμένη» πολιτεία ήταν το Αγρίνιο από το βράδυ του Σαββάτου. Το διπλό στους Ζωσιμάδες σκόρπισε χαμόγελα παντού και οι φίλοι του Παναιτωλικού είδαν μία σπίθα αισιοδοξίας να προβάλλει στον ορίζοντα. Ήδη όμως η αναμέτρηση με τον Π.Α.Σ είναι παρελθόν. Ακολουθεί ο πάντα δύσκολος Αστέρας και ο κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος της περίστασης...

Η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση στο γήπεδο στις πρώτες αγωνιστικές δεν ήταν στα επίπεδα που θα θέλαμε να βλέπουμε. Και πάλι βέβαια, συγκριτικά με την εικόνα στις κερκίδες των Ζωσιμάδων π.χ. η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ο Παναιτωλικός δυσκολευόταν εντός γηπέδου. Αγκομαχούσε για ένα αποτέλεσμα, δεν απέδιδε ωραίο ποδόσφαιρο. Λογικό να αποθαρρύνονται ορισμένοι.

Η ομάδα έχει το 2/2 τις τελευταίες αγωνιστικές. Βελτιωμένη εικόνα και καλή ψυχολογία είναι αυτά που είδαμε στον Παναιτωλικό. Φυσικά θα έρθουν πάλι αποτελέσματα που δεν θα είναι θετικά. Πρέπει όμως να τονιστεί το εξής: Το ματς με τον Αστέρα είναι το πιο σημαντικό της σεζόν ως τώρα. 

Και εξηγούμαστε. Με νίκη απέναντι στους Αρκάδες, ο Παναιτωλικός: Πρώτον, θεωρητικά ξεφεύγει 14 ολόκληρους βαθμούς από τον ουραγό της βαθμολογίας Απόλλων, ο οποίος παίζει στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.... Δεύτερον, θα μπορέσει να βρεθεί, πιθανώς, πάνω από τον Άρη ή την Α.Ε.Κ και τον Παναθηναϊκό, έστω και προσωρινά. Όχι ότι σημαίνει κάτι αυτό, ελέω προσωρινού, αλλά η ομάδα θα καταστεί σαφώς υπολογίσιμη δύναμη ενόψει της συνέχειας με τους «μεγάλους». Σίγουρα επίσης θα λογίζεται ως μέρος της εξίσωσης της Ευρώπης και όχι της παραμονής. Τρίτον, σε 8 αγωνιστικές θα έχει εξασφαλιστεί το 1/2 των βαθμών που απαιτούνται συνήθως (αριθμός Τζόκερ το 30) για να μη μπλέξει σε περιπέτειες. Τέταρτον, αποκτά δυσθεώρητη ψυχολογία για τη Νέα Σμύρνη. Πέμπτο και τελευταίο, κερδίζει την «πολυτέλεια» να χάσει, που είναι δεδομένο, βαθμούς στην τριάδα των αγώνων με Π.Α.Ο.Κ, Α.Ε.Κ και Ολυμπιακό που έρχεται.

Πειστική επιχειρηματολογία; Αλήθεια τα γραφόμενα; Αλήθεια είναι ότι ανήμερα της εθνικής επετείου - αργία γαρ και πρώτη Κυριακή για φέτος που θα δούμε Παναιτωλικό, μιας και μας «έφαγαν» τα Σάββατα, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ. Θα είναι ασέβεια προς την ομάδα που «μάτωσε» τη φανέλα για να πάρει διπλό στα Γιάννενα. Η νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης είναι επιτακτική. Και οι Αρκάδες είχαν απώλειες σε τέτοιο βαθμό, μετά και την ήττα στο Περιστέρι, που θα έρθουν μόνο για τη νίκη. Ο Παναιτωλικός δουλεύει για να βελτιωθεί και φαίνεται στο γήπεδο αυτό. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΕΜΕΙΣ, ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. 

Οι παίκτες μπορούν με μία νίκη να σε κάνουν να πιστέψεις ότι είναι ικανοί να πετύχουν πολλά... Ας τους κάνουμε κι εμείς να πιστέψουν ότι θα πετύχουμε τους στόχους ΜΑΖΙ.

Υ.Γ. 1: Η αναμέτρηση Ο.Φ.Η - Ολυμπιακός έδειξε ότι κανείς δεν είναι άτρωτος. Το ίδιο  φάνηκε και στο Άρης - Π.Α.Ο.Κ. Το πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά αμφίρροπο. Δουλειά και βελτίωση, βήμα - βήμα και πολλά μπορούν να συμβούν.

Υ.Γ.2: Όχι ότι δεν έχουν γίνει «ανοίγματα» από τη διοίκηση προς τον κόσμο σε θέματα εισιτηρίων. Οι τιμές, τόσο στα διαρκείας, όσο και στα απλά είναι σε εξαιρετικά επίπεδα. Είμαι της άποψης, ωστόσο, ότι η αναμέτρηση της Κυριακής, ήταν κομμένη και ραμμένη για μία «τίμια» γενική είσοδο. Βάλτην στα 7-8 ευρώ και κάνε το κλουβί «κούρνια».