Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Φάκελος «Ανανεώσεις»


Δύο αγωνιστικές απομένουν ακόμη μέχρι να «πιάσουμε» Χριστούγεννα. Οι υποχρεώσεις με Άρη και Παναθηναϊκό φυσικά και «μονοπωλούν» το ενδιαφέρον, ωστόσο, με τις γιορτές να πλησιάζουν αρχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον και το ζήτημα των συμβολαίων που λήγουν. Το TitormosNet αναλύει.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι άνθρωποι του Παναιτωλικού έχουν διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον «κορμό» της ομάδας. Με τη νέα χρονιά να είναι στο... κατώφλι, οι διοικούντες καλούνται να δουν τι μέλλει γενέσθαι με 9 παίκτες της ομάδας πολλοί εκ των οποίων είναι βασικοί!

Φυσικά, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Το δεδομένο είναι ότι από 1 Ιανουαρίου του 2019, οι παίκτες που το συμβόλαιό τους τελειώνει το καλοκαίρι, έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν προσύμφωνο με όποια ομάδα θέλουν. Το ότι θα αλλάξει η χρονιά, βέβαια, δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι παίκτες αυτοί θα έχουν και προτάσεις στα χέρια τους! Άλλωστε, πολλοί επιλέγουν πρώτα να εκπνεύσει το συμβόλαιό τους και έπειτα να «ζυγίσουν» τις επιλογές τους. Ας δούμε όμως τι δεδομένα υπάρχουν για τον κάθε παίκτη ειδικότερα.
  • Φράνκο Μάζουρεκ, Χόρχε Ντίας και Λούις Ρότσα ανήκουν στην κατηγορία των παικτών που φέτος είναι βασικά «γρανάζια». Ο Μάζουρεκ θεωρείται δε και ως ένα από τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία τoυ Παναιτωλικού. Ντίας και Ρότσα έχουν προσφέρει και προσφέρουν ακόμη πολύτιμες υπηρεσίες. Δεδομένα θα γίνει προσέγγιση από μέρους της ομάδας, η οποία έχει δείξει και κατά το παρελθόν ότι προτιμά να κουβεντιάζει για συμβόλαια στα τελειώματα της χρονιάς. Για τον μεν Ντίας, που πρόκειται για παίκτη - αποκάλυψη, είναι απαίτηση λαού η παραμονή του στο Αγρίνιο, για τον δε Μάζουρεκ, έχει γραφτεί ότι πρωτίστως θα περιμένει πρόταση από τον Παναιτωλικό και έπειτα θα δει άλλες επιλογές.
  • Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Άργκους και Λουσέρο είναι η δεύτερη κατηγορία. Ο πρώτος είναι σε καλή ηλικία και «πολυεργαλείο», από τους παίκτες που θα ήταν ευχής έργον να διατηρηθεί στο ρόστερ. Οι υπόλοιποι τρεις είναι στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Ο Πάουλο, αν και αρχηγός, φέτος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από σοβαρό τραυματισμό ενώ η απόδοσή του έχει αρκετά «σκαμπανεβάσματα». Ο Άργκους έχει συνδράμει σημαντικά στην άμυνα από πέρυσι και η φετινή του πορεία είναι ανοδική. Ο Λουσέρο, τέλος, έχει αποδειχθεί σε μία από τις καλύτερες προσθήκες της χρονιάς, με μόνη «παραφωνία» τα 34 χρόνια του που όμως μέσα στο γήπεδο δεν φαίνονται καθόλου. Η λογική λέει ότι οι περιπτώσεις τους θα αξιολογηθούν με το πέρας των προσεχών μηνών.
  • Γουίλιαν και Βασιλούδης αποτελούν την τρίτη και τελευταία κατηγορία. Ο πρώτος, ανεξαρτήτου απόδοσης, ανήκει στην πορτογαλική Βιτόρια Σετουμπάλ. Επομένως σε κάθε περίπτωση δεν έχει ο Παναιτωλικός τον τελευταίο λόγο. Ο δε Βασιλούδης είχε παρουσιαστεί ως μία μεγάλη επένδυση για το μέλλον. Ωστόσο, αν και 22 χρονών ακόμη, από το 2015 μέχρι και σήμερα έχει καταγράψει μόλις 25 συμμετοχές με τον Τίτορμο στο στήθος. Ιδίως φέτος έχει μόλις 34' συμμετοχής.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλή καταγραφή της πραγματικότητας και των σκέψεων που προκύπτουν από την φετινή εικόνα της ομάδας. Οι αποφάσεις ανήκουν στους ανθρώπους της ομάδας και στον προπονητή. Στις παραπάνω περιπτώσεις δεν συμπεριλάβαμε τον Γιώργο Μύγα, ο οποίος θεωρείται «τελειωμένος» εδώ και καιρό. Για το τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους; Περιμένουμε με αγωνία...