Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Οι «παγίδες» ενός φαινομενικά εύκολου αντιπάλου


Ο αγώνας με τον Απόλλωνα είναι ο σημαντικότερος της σεζόν μέχρι τώρα. Ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην έδρα του και περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. Ωστόσο, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε ότι ο αντίπαλος θα είναι «εύκολο θύμα».

Ο ουραγός Απόλλων «καίγεται» για βαθμούς. Και στο Αγρίνιο θα έρθει για να κάνει «all in», που λένε και στο πόκερ, θα παίξει τα «ρέστα» του. Η ήττα θα είναι καταδικαστική για το συγκρότημα του Τεννέ, με την ομάδα του να μένει πάνω από 10 βαθμούς μακριά από τη θέση που οδηγεί στο... μπαράζ!

Παράλληλα, ο κόουτς του Απόλλωνα, τον οποίο γνωρίζουμε καλά, μπορεί να «κατεβάσει» τις ομάδες τους με φοβερούς αμυντικούς προσανατολισμούς, αποσκοπώντας να εκνευρίσει τον αντίπαλο και να «κλέψει» οτιδήποτε μπορεί στις αντεπιθέσεις. Την προηγούμενη αγωνιστική παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2, «φορτώνοντας» το κέντρο και βγάζοντας εκτός αγώνα ορισμένες από τις ποιοτικότερες μονάδες του Ατρομήτου. Ο Παναιτωλικός οφείλει να βρει γκολ και μάλιστα νωρίς στον αγώνα. Πρέπει να βγει και να «πνίξει» τον αντίπαλο, ώστε να αναγκαστεί να ανοιχτεί. 

Ο Τίτορμος δεν πρέπει να φοβηθεί να παίξει επιθετικά και «ολοκληρωτικά», είτε με ένα είτε και -γιατί  όχι- με δύο φορ. Φυσικά θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή των βασικών, ελέω των απουσιών. Τσοκάνης και Μαλής θα «χτυπήσουν κάρτα» στα μετόπισθεν αντί Ρότσα και Χαντάκια. Κατά τα άλλα, δεν αναμένονται αλλαγές.

Ο Απόλλων δεν υπολογίζει στους Σικαμπάλα, Κύργια και Στάθη ενώ αμφίβολος είναι και ο Ντ' Ούρσο. Δεν πρόκεται για κακή ομάδα. Το απέδειξε άλλωστε αποσπώντας ισοπαλία από τον Ατρόμητο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ο ίδιος ο Δέλλας έχει δηλώσει ότι θεωρεί τον αγώνα αυτό τον πιο απαιτητικό ως τότε. Οι «παγίδες» του είναι πολλές, όμως ο Παναιτωλικός ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ να σταθεί αντάξιος της περίστασης.