Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Δεν κρίνονται το ίδιο...


Η απογοητευτική εμφάνιση του Παναιτωλικού και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο δεν είναι κάτι απρόσμενο ούτε και κάτι που δεν περιμέναμε. Η πρόκριση δεν εξαρτιόταν από την ομάδα και η απογοήτευση που ο θεσμός αυτός πάλι δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά είναι υπαρκτή. Το rotation ήταν αναγκαίο και κανείς δεν πιστώνει ουδεμία ευθύνη στον Δέλλα, με τόσους σοβαρούς τραυματισμούς. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δεν περνά απαρατήρητο.

Ποιο είναι αυτό; Η εικόνα ορισμένων παικτών. Και δεν μιλάμε για παίκτες όπως ο Τσιγγάρας ή ο Μπελεβώνης. Παιδιά που δεν έχουν κλείσει ούτε το 20ο έτος της ηλικίας τους, ως απόφοιτοι των  ακαδημιών, σαφώς και έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους ώστε να σταθούν στην μεγάλη ομάδα και στην μεγάλη κατηγορία. Σίγουρα αυτά τα ματς είναι κριτήρια, αλλά στερούνται εμπειριών. Άλλωστε, υπάρχουν παραδείγματα παικτών, όπως ο Χαντάκιας και ο Μαλής που πέρασαν από την Γ' Εθνική για να «ψηθούν» πρώτα και έπειτα καθιερώθηκαν στην ομάδα. 

Παίκτες όπως ο Βασιλούδης και ο Αγρόδημος είναι που προβληματίζουν. Ο ένας βρίσκεται στην ομάδα εδώ και χρόνια. Δεν μπορεί να εξακολουθεί να θεωρείται «ταλέντο». Έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες από αρκετούς προπονητές δίχως να καταφέρει να δείξει τίποτα το ιδιαίτερο. Ο δε Αγρόδημος είχε αρχικά δημιουργήσει προσδοκίες. Οι παραστάσεις που κουβαλούσε από την Β' και Γ' Εθνική, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του άφηναν υποσχέσεις ότι με δουλειά θα αποδειχθεί σε αξιόλογη λύση στα χαφ. Με τους Έρικσον και Πάουλο εκτός εδώ και.... μήνες, βλέπεις τον Αγρόδημο στον πάγκο και αναρωτιέσαι γιατί. Η απάντηση κρύβεται, δυστυχώς, στη σημερινή του εμφάνιση...

Η ουσία είναι ότι οι παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα δεν κρίνονται το ίδιο. Από τα παιδιά που δε μετρούν καθόλου ή ελάχιστα λεπτά -ντεμπούτο ίσα ίσα- συμμετοχής δεν έχεις τις ίδιες απαιτήσεις. Πόσο μάλλον όταν υπέγραψαν φέτος το επαγγελματικό τους συμβόλαιο. Από την άλλη, παίκτες με παρουσίες σε χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες ή χρόνια στην ομάδα δεν δικαιολογούνται...

Θα πρέπει βέβαια να τονιστεί και το αυτονόητο: Ο Παναιτωλικός πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να παίζει το ρόλο του κομπάρσου στο Κύπελλο. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους παίκτες, βασικούς, αναπληρωματικούς ή οτιδήποτε μα ΑΠΑΝΤΕΣ στο σύλλογο.

Και κάτι τελευταίο. Το rotation πρέπει να έχει αντίκρυσμα το Σάββατο. Και αντίκρυσμα ίσον ΝΙΚΗ.