Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Το «σώμα» στην Κρήτη, το μυαλό στο Αγρίνιο


Από τη στιγμή που ο Παναιτωλικός τα είχε καταφέρει έτσι το Κύπελλο πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Με την πρόκριση να μην είναι στο «χέρι» της ομάδας, ο Τραϊανός Δέλλας προχώρησε σε εκτεταμένο rotation, ώστε να ξεκουράσει βασικούς και να αποφύγει νέους τραυματισμούς. Κάπως έτσι, η ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Ιεράπετρα, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου.4-3-3 για τον Δέλλα με μέσο όρο ενδεκάδας τα 21 έτη! Γιαννακόπουλος στο τέρμα. Λιάβας στα αριστερά (!), Χαντάκιας με Γιαννιώτη στα στόπερ, Μαρινάκης στα δεξιά. Τσιγγάρας και Αγρόδημος στα χαφ με τον Βασιλούδη ως οργανωτή. Κόκκορης και Μπελεβώνης πήραν τις θέσεις στα «φτερά», ενώ ο Βακράκος ξεκίνησε στην επίθεση.

 Αγώνας για συμπεράσματα. Αυτό ήταν η αναμέτρηση στην Ιεράπετρα για τον Δέλλα που έδωσε τη δυνατότητα σε πολλές ρεζέρβες να αποδείξουν τι αξίζουν, έχοντας ως επί το πλείστον χαραμίσει όλες τις προηγούμενες ευκαιρίες τους. Το τελικό 0-0 προφανώς και υποδηλώνει το ότι οι αναπληρωματικοί βαθμολογούνται κάτω από τη... βάση. Η Ιεράπετρα με περίσσιο ενθουσιασμό μπήκε καλύτερα αλλά σταδιακά ο Παναιτωλικός που αρκετές φορές «ψαχνόταν» στο γήπεδο, ισορρόπησε και πήρε τα ηνία, κάνοντας ορισμένες καλές ευκαιρίες. Αγώνα όμως είδαμε στην επανάληψη, με τον Παναιτωλικό να έχει δοκάρι με τον Μπελεβώνη 54', να χάνει κλασσικές ευκαιρίες με τον Βακράκο αλλά και με άλλους, αλλά και την Ιεράπετρα να απειλεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ωραίος ρυθμός, αρκετά λάθη στον άξονα, «λευκό» σκορ. Παρά την είσοδο των Ρότσα, Μανά και Γουίλιαν δεν άλλαξε κάτι, με το τελικό σφύριγμα να οδηγεί τον Παναιτωλικό στον αποκλεισμό.


  • Τσιγγάρας, Γιαννιώτης και Βακράκος το «πάλεψαν», δείχνοντας ορισμένα καλά στοιχεία. Αν μη τι άλλο ήταν μέσα στις φάσεις, μαχητικοί και με διάθεση να αποδείξουν πράγματα.
  • Κόκκορης και Μπελεβώνης παρουσίασαν αξιόλογη βελτίωση, συγκριτικά με προηγούμενες ευκαιρίες που πήραν. Δουλειά και πάλι δουλειά, στη φάση που είναι.
  • Η βράβευση - αναγνώριση των Κρητικών στον Μάκη Μπελεβώνη ήταν από τις ωραίες στιγμές του παιχνιδιού.
  • Οι δηλώσεις του Δέλλα, που τα είπε ως είχαν: «Δεν δικαιούμασταν τη νίκη, ούτε να περάσουμε από τον όμιλο. Δώσαμε ευκαιρίες σε παιδιά αλλά δεν τα καταφέραμε» είπε αρχικά. Η ουσία ήταν στην ερώτηση για το πρωτάθλημα. Οι δημοσιογράφοι θέλουν να τον κάνουν να ξεστομίσει τη μεγάλη κουβέντα για την Ευρώπη, όμως ο κόουτς κρατάει τη μπάλα... χαμηλά, όπως πρέπει στην παρούσα φάση. Κερδίζει συνεχώς πόντους επικοινωνιακά.

  • Ορισμένοι παίκτες πλέον δεν δικαιολογούνται: Ο Βασιλούδης δεν δείχνει να μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην ομάδα. Ένας παίκτης που κινείται στα όρια της μετριότητας. Ο δε Αγρόδημος, με παραστάσεις και συμμετοχές στη 'Β Εθνική δεν έδειξε ούτε απέναντι στην Ιεράπετρα κάτι φοβερό....
  • Το αυτονόητο: Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός χρονιά με χρονιά βρίσκει εντυπωσιακότερους τρόπους να αποκλείεται από ένα θεσμό που μπορεί να διακριθεί....

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες το διαιτητικό τρίο, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις πειθαρχικού ελέγχου και σε κάποια οφσάιντ είχαμε μικρολαθάκια. Ήρεμο απόγευμα, ωστόσο, δίχως να υπάρχει κάποιο παράπονο από τις δύο ομάδες.

Δεν διακρίθηκε κάποιος παίκτης ιδιαίτερα. Όπως προείπαμε, υπήρχαν παιδιά που έδειξαν διάθεση και όντως προσπάθησαν, υπήρξαν και αυτοί που ήταν παντελώς αδιάφοροι. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο, μιας και οι ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν είναι λίγες. Θα πρέπει να το ελέγξουν αυτό στον Παναιτωλικό. Δυστυχώς ορισμένοι δείχνουν ότι δεν θέλουν και ότι δεν μπορούν.

Το μυαλό στον Παναθηναϊκό. Δεδομένων των απουσιών με τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει η ομάδα δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι παίζαμε με τα «τρίτα». Έτσι όπως τα κατάφερε ο Παναιτωλικός από την αρχή του ομίλου, έτσι θα υποστεί και τις συνέπειες τώρα. Κύπελλο τέλος, ωστόσο η κακή αυτή παρένθεση κλείνει ΑΜΕΣΑ. Ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό ματς. Το τι θα γίνει με τα της ενίσχυσης και το ποιος «κάνει ή δεν κάνει» μετά από αυτό. Τέλος, η σημερινή ισοπαλία δεν αλλάζει κάτι: το Σάββατο ο κόσμος έχει ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.