Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Δηλώσεις του Μάκη Μπελεβώνη στο Yellow Radio


Ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Παναιτωλικός παραχώρησε δηλώσεις στο Yellow Radio, εν όψει της προσεχούς αναμέτρησης με τον Άρη στο Χαριλάου. Ο Μάκης Μπελεβώνης αναφέρθηκε τόσο στον επικείμενο αγώνα όσο και σε διάφορα άλλα θέματα. Ειδικότερα:

  • Για το ματς του Άρη με τον Παναιτωλικό: Πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα όμορφο ματς. Και οι δύο ομάδες παίζουν καλό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι θα δούμε έναν ωραίο αγώνα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς για τον Παναιτωλικό.
  • Για την έλευση των φιλάθλων του Παναιτωλικού: Θα έρθουν οπαδοί. Υπάρχει μετακίνηση φιλάθλων έστω και μικρή. Στηρίζουμε την μετακίνηση των φιλάθλων και αυτό είναι και από τα όμορφα του παιχνιδιού. Παρότι έχει δυσκολίες το γήπεδο μας στη φιλοξενία φιλάθλων και στις ομάδες που μας ζητήθηκε υπήρξε μεταφορά. Στη δεύτερη φάση εννοείται ότι θα φιλοξενήσουμε τους οπαδούς του Άρη.
  • Για την τιμωρία των φιλάθλων: Είναι μία ευθύνη που έχουν οι οργανωμένοι σύλλογοι. Πρέπει να απομονώσουν αυτούς που δημιουργούν προβλήματα γιατί πολλές φορές εμείς οι παράγοντες δεν μπορούμε να επέμβουμε για να το αλλάξουμε.
  • Για την πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα: Νομίζω ότι ο Άρης έχει παίξει αρκετά καλά σε μερικά παιχνίδια. Μπορούσε να πάρει παραπάνω βαθμούς. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς και μια δύσκολη έδρα.
  • Για την επιστροφή του Άρη στη Superleague: Έπρεπε να αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα. Ομάδες όπως ο Άρης έλειπαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να διορθωθούν οι παθογένειες που είχε το ελληνικό ποδόσφαιρο, και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο ιστορικές ομάδες. Αν γίνει ένα καλό πρωτάθλημα ακόμη και η 2η κατηγορία θα έχει ένα καλό πρωτάθλημα.
  • Για το νέο σύστημα στο πρωτάθλημα: Νομίζω ότι γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω για τις πρώτες θέσεις αλλά για την 3η με 4η θέση θα υπάρξει αγωνία. Αν μεγάλες ομάδες όπως ο Π.Α.Ο.Κ και ο Ολυμπιακός διαμαρτύρονται για την διαιτησία δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι υπόλοιπες ομάδες.
  • Για τα διαιτησία στους αγώνες του Παναιτωλικού: Με τον Π.Α.Ο.Κ, την Α.Ε.Κ και με τον Ολυμπιακό θα δείτε τραγικά λάθη. Δεν είχαμε καλές διαιτησίες. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε στην άκρη όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Γενικά σε σχέση με άλλες χρονιές έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Πρέπει να γίνει αντικειμενική και σωστή διαιτησία. Οι έμμεσες παρεμβάσεις φοβίζουν έναν διαιτητή όταν πάει να σφυρίξει ένα ματς. Είναι πολλά τα προβλήματα. Σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα οι μεγαλύτερες ομάδες θα είναι περισσότερο ευνοημένες σε σχέση με ομάδες όπως ο Παναιτωλικός.
  • Για το αν οι οπαδοί του Παναιτωλικού πηγαίνουν στο γήπεδο και την επιρροή της ΕΡΤ: Με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν η έλευση είναι ικανοποιητική. Οι μεταδόσεις οι δικές μας όπως και του Άρη είναι μέσω της ΕΡΤ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Δεν μας έκοψε εισιτήρια σε μεγάλο βαθμό αλλά εννοείται ότι επηρέασε. Δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για την ΕΡΤ. Το ζητούμενο για τον Άρη είναι να συνεχίσει να κρατάει τους οπαδούς του. Ομάδες σαν τον Άρη δημιουργούν αυτή την ατμόσφαιρα στους αγώνες που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.
  • Για τον Τραϊανό Δέλλα: Είναι εξαιρετικός σαν άνθρωπος και η πορεία του στο ποδόσφαιρο τα λέει όλα.