Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Η άμυνα θα κάνει τη διαφορά


Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η αποστολή του Παναιτωλικού στο Σάββατο το Περιστέρι. Ο Ατρόμητος αποδεικνύει και φέτος ότι υπό τις οδηγίες του Νταμίρ Κάναντι δεν είναι το... θαύμα της μίας χρονιάς. Η ομάδα των Αθηνών έχει ορισμένα ατού που δείχνουν ξεκάθαρα ότι για να φύγει αλώβητος από την πρωτεύουσα ο Παναιτωλικός θα πρέπει να δώσει έμφαση στην άμυνα.

Ξεκινώντας, πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός στην άμυνα από την αρχή της χρονιάς είχε τα «θεματάκια» του. Σε όλο τον πρώτο γύρο η ομάδα μας δεν έχει δεχτεί γκολ μόνο από τον Π.Α.Σ Γιάννινα. Στον αντίποδα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει με μεγάλη ευκολία, όντας η αποτελεσματικότερη ομάδα σε γκολ ανά τελικές: Ο Τίτορμος θέλει λιγότερες από 6 τελικές για να στείλει τη μπάλα στο «πλεκτό».

Ο Ατρόμητος είναι μία άκρως δημιουργική ομάδα. Τρίτη σε ασίστ στο πρωτάθλημα, τέταρτη σε πάσες, τρίτη -με 22 γκολ- στο σκοράρισμα. Καθοριστικός σε αυτό φέτος είναι ο Ευθύμης Κουλούρης. Σκόραρε και στο Αγρίνιο δις, ήδη μετράει τα μισά τέρματα του Ατρομήτου: 11! Φιγουράρει δε και στην πρώτη θέση των παικτών με τελικές προσπάθειες, με 43. Εύλογα λοιπόν, αν η άμυνα του Παναιτωλικού περιορίσει σωστά και ασφυκτικά τον Κουλούρη σίγουρα οι Περιστεριώτες θα δυσκολευτούν. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στο σύνολο του Κάναντι.

Ο Παναιτωλικός πρέπει να παρουσιαστεί προσηλωμένος από την αρχή. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι, το απέδειξε και σε άλλες έδρες. Συν τοις άλλοις, το γήπεδο του Περιστερίου... του «πάει». Για να δούμε, θα τριτώσει το... διπλό;