Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Οι συνθήκες ευνοούν, ζητούμενο το τέλειο!


Από την ώρα που ο διαιτητής Κοτσάνης θα σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης στο Ηράκλειο, άπαντες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ένα πράγμα: Ο χρόνος θα είναι «σύμμαχος» του Παναιτωλικού. Το TitormosNet αναλύει τα σημεία που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στον αγώνα Ο.Φ.Η - Παναιτωλικός.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Παναιτωλικός θα παραταχθεί στο Γεντί Κουλέ απαλλαγμένος από κάθε άγχος. Η ομάδα δεν έχει λόγο να αγχώνεται, άλλωστε. Άλλο το άγχος και άλλο η πίεση. Πίεση υπάρχει και πηγάζει από τις απαιτήσεις του κόσμου, οι οποίες και δημιουργούνται από τα εξαιρετικά αποτελέσματα στο γήπεδο. Αντίθετα, ο Ο.Φ.Η ξέρει ότι δεν υπάρχει «αύριο». Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση όπως στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, μόνο που ο Παναιτωλικός είναι φιλοξενούμενος αυτή τη φορά.

Τι δεν πρέπει να κάνει η ομάδα του Δέλλα; Δεν πρέπει να δώσει δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί. Οι Κρητικοί θα μπουν επιθετικά, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σκοράρουν πρώτοι, βοηθούμενοι κι από την έδρα τους. Αν ο Παναιτωλικός παραταχθεί με σκοπό να παίξει... ποδόσφαιρο, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα, για να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση που περιγράψαμε πιο πάνω, θα πρέπει να τα κάνει όλα λάθος, όπως στη Νέα Σμύρνη. 

Για να μην πολυλογούμε: Οι συνθήκες του παιχνιδιού, όπως διαμορφώνονται από τον βαθμολογικό πίνακα, έχουν καλλιεργήσει ιδανικό έδαφος για τον Παναιτωλικό. Μία ομάδα που πάει καλά, με λιγότερες απουσίες από προηγούμενες φορές και σε καλή βαθμολογική θέση και με ψυχολογία πάει στην έδρα μίας ομάδας που «καίγεται» για το αποτέλεσμα, εν μέσω μίας γενικότερης... «μουρμούρας».

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η άμυνα για τους Αγρινιώτες. Ο Παναιτωλικός πρέπει να αμυνθεί σωστά, δίχως να κλειστεί και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Αν ο Δέλλας βρει το «αντίδοτο» για το τελευταίο ψεγάδι του Παναιτωλικού, δηλαδή το «εύκολο» γκολ που δέχεται η ομάδα, τότε θα έχει καταδικάσει τον Ο.Φ.Η, ο οποίος δεν έχει και καμία επιθετική γραμμή που να πετάει και φωτιές...  Πού κιόλας να σκοράρουμε και πρώτοι; Σε όλα τα στατιστικά ο Παναιτωλικός υπερτερεί του Ο.Φ.Η. Το ζήτημα είναι η ομάδα να αποδείξει ότι το «μέταλλο» που έδειξε σε Θεσαλλονίκη και Περιστέρι δεν ήταν θέμα τύχης. Κίνητρα υπάρχουν και είναι πολλά, όπως και η «δίψα» του κόσμου για μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση και αποτέλεσμα σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα.

Όσο θέλουν αυτοί το ματς, άλλο τόσο και περισσότερο το θέλουμε εμείς. Ζητούμενο η τέλεια εμφάνιση. Μπορείς Παναιτωλικάρα.