Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Μονόδρομος η νίκη


Η 18η Αγωνιστική ανήκει στο παρελθόν και οι ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα είναι μηδενικές. Ο Παναιτωλικός έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος 5ος, ωστόσο, δεν ηττήθηκε απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Κανένα ματς δεν θα είναι ίδιο με κάποιο άλλο από τούδε και στο εξής. Αρχής γενομένης από την Τετάρτη ο Παναιτωλικός καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Το ζητούμενο για την ομάδα του Δέλλα απέναντι στο τριφύλλι είναι μόνο ένα: η νίκη. Για να γίνει πραγματικότητα αυτό θα πρέπει να διατηρήσει την καλή αμυντική λειτουργία που έδειξε στον αγώνα με την Ξάνθη και παράλληλα να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της μεσοεπιθετικά. Πολύ πιθανό να δούμε αλλαγές στους συγκεκριμένους χώρους με Μπαΐροβιτς και Γκούγκα να θέτουν υποψηφιότητα για φανέλα βασικού. Μόνες απουσίες οι γνωστοί Καμαρά, Γιαννιώτης, Πάουλο. Αναφορικά με τον Δημήτρη Κυριακίδη, υπολογίζεται κανονικά για την αναμέτρηση.

Ο αντίπαλος σε καμία περίπτωση δεν φοβίζει. Φυσικά και ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα όμως ο Παναιτωλικός πρέπει να μπει δυνατά στο γήπεδο και να δείξει ότι θέλει το παιχνίδι. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το αποτέλεσμα του αγώνα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται αρκετός κόσμος (και φιλοξενούμενοι οπαδοί) στο «κλουβί» αν και ο καιρός δεν θα είναι ιδανικός.

Στον Παναιτωλικό καλά κάνουν και είναι προσγειωμένοι, προσπαθώντας να χαλιναγωγήσουν τον υπέρμετρο ενθουσιασμό, ωστόσο η ομάδα πρέπει να συγκεντρώσει πόντους στην έδρα της όχι μόνο για να κυνηγήσει ότι καλύτερο μπορεί αλλά και γιατί οι αποστάσεις στον βαθμολογικό πίνακα μικραίνουν και μεγαλώνουν για... πλάκα.