Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Πρέπει να ξαναχτίσει το momentum του!


Στο μαγικό σύμπαν του ελληνικού ποδοσφαίρου πολλά μπορούν να συμβούν. Ο Παναιτωλικός από εκεί που περίμενε να αντιμετωπίσει πριν τις γιορτές τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο, σε ένα γήπεδο «καζάνι», βρίσκεται σχεδόν ένα μήνα μετά να προετοιμάζεται για μία ακόμη αποστολή... «αυτοκτονίας» στο Περιστέρι.

Άπαντες στο Αγρίνιο, στις τάξεις του κόσμου, έμειναν με την «ξενέρα» της αναβολής της 15ης Αγωνιστικής. Η ομάδα, στον αντίποδα, ξεκουράστηκε, πράγμα που το είχε ιδιαίτερη ανάγκη. Παίκτες όπως ο Λουσέρο ή ο Ντίαζ ήταν έτοιμοι να «σκάσουν» από τη συνεχή αγωνιστική δράση, ελέω των όποιων απουσιών υπήρχαν. 

Οι τρεις αυτές εβδομάδες έδωσαν τη δυνατότητα στον Δέλλα να ανασυγκροτήσει και να δουλέψει το σύνολό του. Ο Ρότσα μας άφησε για τη Λέγκια, Αμαράλ και Γκούγκα είναι τα new entries στην ομάδα. Ο Μιχάι επέστρεψε από το σοβαρό τραυματισμό του. Αν μη τι άλλο οι επιλογές για τον «Κολοσσό» αυξήθηκαν. 

Ο Παναιτωλικός έφερε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και κάνοντας μία εξαίρετη βαθμολογική συγκομιδή βρίσκεται στην 6η θέση. Οι «καμικάζι» του Δέλλα, γιατί περί τέτοιων πρόκεινται βρίσκονται μπροστά σε μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση: Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ελέω του θαυμαστού ελληνικού ποδοσφαίρου να παίξουν εκτός έδρας αμέσως μετά από τον Ατρόμητο με τον Ο.Φ.Η! Δηλαδή τρία σερί εκτός έδρας ματς για το πρωτάθλημα. Και χωρίς κλειδάριθμο, παρακαλώ, όπως ο Π.Α.Σ στις αρχές.

Επειδή Παναιτωλικός είμαστε και μαθημένοι στα δύσκολα, η στήριξη στην ομάδα τη δεδομένη στιγμή είναι αμέριστη. Οι παίκτες έχουν κερδίσει με το «σπαθί» τους μέσα στο γήπεδο τα μπράβο και είναι στο χέρι τους να συνεχίσουν την πολύ καλή τους παρουσία. Ο αγώνας με τον Ατρόμητο δεν διαφέρει σε κάτι από τα ματς με Π.Α.Ο.Κ, Ολυμπιακό ή Άρη. Οι «καμικάζι», με σύμμαχο την παράδοση και το λαό που πάλι θα είναι στο πλευρό τους, πρέπει να «κλείσουν» ένα ακόμη σπίτι. 

Από εδώ και πέρα εύκολος αγώνας δεν υπάρχει. Δεν είναι όπως στις αρχές του πρωταθλήματος που λέγαμε ότι ξεκινάμε με βατό πρόγραμμα και μετά ακολουθούν τα δύσκολα (που πρακτικά δεν ίσχυε). Όλοι θέλουν νίκες για διαφορετικούς λόγους. Και ο Παναιτωλικός καλείται να συγκεντρώσει όσους το δυνατόν περισσότερους βαθμούς γίνεται μέχρι την 25η Αγωνιστική που ξεκινάνε πάλι οι αναμετρήσεις με τους «μεγάλους». Ο Παναιτωλικός καλείται να ξαναχτίσει το momentum του και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η «κορύφωσή» του που θα μπορούσε να είχε έρθει με τον Παναθηναϊκό και δεν ήρθε ακόμη προς... όφελός του.

Τι περιμένουμε στο Περιστέρι; Σοβαρότητα, προσήλωση, μαχητικότητα. Ας φανούν αυτά και ότι προκύψει. Με μία φράση; Να συνεχίσουμε από εκεί που μας σταματήσανε.