Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Κανένα περιθώριο!


Η νίκη στη Λαμία επανέφερε τον Παναιτωλικό στην ηρεμία και την κανονικότητα. Η ομάδα μετά από μία «κοιλιά» τριών αγωνιστικών γύρισε στα επιτυχή αποτελέσματα, μένοντας κοντά στην 5αδα. Αν και αναλογιζόμενοι το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να είχε ακόμα και 6 βαθμούς παραπάνω από τους δυο σερί εντός έδρας αγώνες που δεν νίκησε, άπαντες στο Αγρίνιο πρέπει να αφήσουν τον Ιανουάριο στο παρελθόν. Ο Παναιτωλικός έχει μπροστά του 5 σημαντικότατους αγώνες και κανένα περιθώριο!

Η ομάδα του Δέλλα θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να έχει κάνει τη ζωή της αδιανόητα εύκολη αν νικούσε με Ξάνθη και Παναθηναϊκό. Παναιτωλικός και εύκολο όμως δεν πάνε ποτέ μαζί. Η νίκη επί της Λαμίας έδωσε ηρεμία, διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα τόνωσε την ψυχολογία. Τα «καναρίνια» έχουν μπροστά του μία 5αδα αγώνων με αντιπάλους στα μέτρα τους πριν αρχίσει ο αγωνιστικός «Γολγοθάς»: Λάρισα, Λεβαδειακός, ΠΑΣ, Αστέρας και Πανιώνιος. Τα τρία από αυτά μάλιστα εντός έδρας.

Ο Παναιτωλικός πρέπει να κοιτάξει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σε συνάρτηση πάντα με τους αγώνες και των άμεσων ανταγωνιστών της ομάδας. Το τρίποντο απέναντι στην Λάρισα δημιουργεί διαφορά 9 βαθμών από τη 12η/13η θέση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανεβάσει τον Παναιτωλικό στην 5η θέση. Το πρόγραμμα των Παναθηναϊκού, Άρη και Ξάνθης δυσκολεύει απότομα και ο Παναιτωλικός πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Μία λογική σκέψη θα ήταν να κυνηγήσει το απόλυτο -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- στην έδρα του (δηλαδή 9 βαθμοί) και ότι καλύτερο μπορέσει σε Λιβαδειά και Τρίπολη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναιτωλικός δεν έχει κανένα περιθώριο να ξανακάνει «γκέλες» ή «κοιλιά» στα επόμενα 5 παιχνίδια. Πρέπει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα τρίποντα γίνεται. Και για να ξεμπερδέψει εντελώς με την υπόθεση της παραμονής και για να έχει τη δυνατότητα να χάσει βαθμούς απέναντι στους «μεγάλους» αλλά και για να διατηρηθεί ψηλά, κοντά στο «μαγικό» 5.