Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Δεν κάνει πίσω ο Βασιλειάδης: «Τα συμφωνηθέντα οφείλουν τα τηρούνται»


Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η συνάντηση των εκπροσώπων της Super League με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Ο τελευταίος, ήταν ξεκάθαρος ήταν ως προς το θέμα της αναδιάρθρωσης, κόβοντας από την αρχή την... όρεξη στους αντιπροσώπους. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του στο τέλος της συνάντησης.

Ειδικότερα, αφού τον ευχαρίστησαν για την συνάντηση, οι εκπρόσωποι των Π.Α.Ε ζήτησαν από τον Υφυπουργό με... κομψό τρόπο να υπάρξει αναβολή ενός έτους στην εφαρμογή της αναδιάρθρωσης. «Το ποδόσφαιρο σας ευγνωμονεί, αλλά να συνεχίσουμε με 16 ομάδες», είπαν οι της Λίγκας για να λάβουν την «πληρωμένη» απάντηση: «Δεν θα παίξω την κολοκυθιά, αν θέλετε 16 ομάδες καλή σας επιτυχία»!

Τη Super League εκπροσωπεί ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης και εκπρόσωποι του Π.Α.Ο.Κ, του ΠΑΣ Γιάννινα, του Ο.Φ.Η, της Α.Ε.Λ, του Αστέρα Τρίπολης, του Πανιωνίου και του Απόλλωνα. 

H επιχειρηματολογία του συνεταιρισμού έχει να κάνει με το ασαφές νομικό πλαίσιο γύρω από τη νεοσύστατη Super League 2, τη στιγμή που σε 5 αγωνιστικές το πρωτάθλημα τελειώνει. Ο κ. Βασιλειάδης από μέρους του έχει μεριμνήσει για ότι αφορά το συγκεκριμένο σκέλος, αναμένοντας μόνο ένα έγγραφο από την Ε.Π.Ο ώστε να καταθέσει την τροπολογία της αναδιάρθρωσης στο Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι 7 Π.Α.Ε που έχουν υπογράψει τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Ε.Ρ.Τ, μεταξύ των οποίων και ο Παναιτωλικός, έχουν δεσμευθεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση για να συνεχίσει να υφίσταται η σύμβασή τους με την δημόσια τηλεόραση. Σε περίπτωση που αυτή δεν προχωρήσει, τότε το συμβόλαιο παύεται αυτομάτως...

ΑΝΑΝΕΩΣΗ:

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε προ ολίγου με τον κ. Βασιλειάδη να δηλώνει: «Συναντήθηκα σήμερα με την Λίγκα μετά από αίτημά τους για να συζητήσουμε θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μολονότι είχα ξεκαθαρίσει στην απάντησή μου ότι είναι εκτός ατζέντας τα θέματα της αναδιάρθρωσης αυτά τέθηκαν. Η απάντηση και η θέση είναι δεδομένη. Τα συμφωνηθέντα οφείλουν να τηρούνται. Από αυτό δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η συζήτηση».