Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Η σημαία και τα ιδεώδη ακόμη στον ιστό τους...


Μετά την ήττα του Σαββάτου, ο Παναιτωλικός δύσκολα θα προλάβει το «τρένο» της Ευρώπης. Από εδώ και πέρα, στα παιχνίδια που απομένουν, η ομάδα θα παίξει μόνο και μόνο για τα «ιδεώδη» της και την τιμή της. Και για αυτό θα πρέπει να παλέψει όλους τους αγώνες όπως πάλεψε και αυτόν απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ. Η σημαία των όσων πρεσβεύει ο Παναιτωλικός δεν κατέβηκε ποτέ από τον ιστό της.

Η αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν να κάνω το... λάθος να διαβάσω τα πρωτοσέλιδα ορισμένων «αντικειμενικών εφημερίδων», άρθρα και απόψεις «αξιότιμων» δημοσιογράφων καθώς και διάφορα posts «χιουμοριστικών» σελίδων. Μία γρήγορη σούμα όλων αυτών είναι ότι ο Π.Α.Ο.Κ κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» κέρδισε χθες στο Αγρίνιο, 11 εναντίον 12, με ακυρωμένο γκολ και πέναλτι «τραβηγμένο» αλλά και με εχθρική αναμετάδοση (εδώ και αν γελάμε μιας και ο σπίκερ της ΕΡΤ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον τραμπουκισμό που τους επιφύλαξαν φίλοι των φιλοξενουμένων). Το «κλίμα» που καλλιέργησαν ορισμένα μέσα ήταν ότι ήρθαν στο Αγρίνιο και νίκησαν μία συστημική ομάδα(!), υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή μας με χαρακτηρισμούς όπως «χωριό», «βλαχαδερά» και ούτω καθεξής.

Γενικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Π.Α.Ο.Κ εφέτος είναι πολύ καλός. Μπορεί να είναι τυχερός αλλά βγάζει θέληση, ποιότητα και τεράστια ικανότητα στο να πάρει το αποτέλεσματα που τον φέρνουν επάξια στην πρώτη θέση. Είναι κρίμα μία τέτοια ομάδα να ακολουθεί μέσω των media την πάγια τακτική που ακολούθησαν παλαιότερα οι «μεγάλοι» της Αθήνας: μόνοι μας εναντίον όλων σας κι ας μας έχετε στημένους. Πληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι που δημιουργούν κλίμα και ένταση για να καταστρέφουν ότι χαρά σου δίνει ο αθλητισμός...

Τα αποτελέσματα τέτοιων τακτικών τα είδαμε χθες βράδυ στο Ο.Α.Κ.Α...

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ! Η εικόνα του Αγρινίου και του γηπέδου πέρα από τον εκνευρισμό που μου προκάλεσε, λόγω των τεράστιων οργανωτικών λαθών που έγιναν και που πρέπει να γίνουν μάθημα, με «έφτιαξε» για τα καλά και με έκανε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ που είμαι Παναιτωλικός για πολλούς λόγους...

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για τις αμέτρητες εκδρομές, για τα 10 χιλιάδες άτομα στη Νέα Σμύρνη, που ποτέ δεν πήγαμε ούτε να προκαλέσουμε, ούτε και να γίνουμε «μπαχαλάκηδες» μα μόνο για να στηρίξουμε τον Τίτορμο...

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για τον κόσμο του Παναιτωλικού, οργανωμένο και μη, που σε μια κατάσταση που μύριζε.. μπαρούτι, εν έτει 2019, που άλλοι ξυλοκοπούν Α.Μ.Ε.Α διότι έτσι «υπηρετούν» την «ομαδάρα» τους, εμείς δεν μπήκαμε στο ίδιο τρυπάκι. Ενώ μπροστά στα μάτια μας η αστυνομία επέτρεπε τα ανεπίτρεπτα, ενώ βόλταραν στην πόλη -ορισμένοι- τραμπουκίζοντας (και εκεί δυστυχώς είχαμε ορισμένα «φάλτσα» εκτός γηπέδου), ενώ απειλούσαν δημοσιογράφους, ενώ κατέβασαν τη σημαία από το γήπεδο, προβαίνοντας σε άσεμνες χειρονομίες την ώρα που προηγηθήκαμε, κρατήσαμε την ψυχραιμία και τον χαρακτήρα μας..

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για τους ποδοσφαιριστές, που κοιτούν όλους τους μεγάλους στα μάτια, που τους κάνουν να «φτύνουν αίμα» για να μας νικήσουν και οι οπαδοί τους μας βαφτίζουν από πάνω και «παράρτημα» του... αλλουνού.

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για αυτόν τον πρόεδρο, που τους χαλάει την πιάτσα, που είναι μια φωνή λογικής μέσα στην παραφωνία, δίχως να έχει αποφύγει τα λάθη του, τα οποία όμως πληρώνει πιστός στα «ιδεώδη» τα οποία ταυτίζονται με αυτά του συλλόγου που κάνουν όλους τους υγιείς Έλληνες φιλάθλους να παραδέχονται: ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ γιατί αν και μας έχουν αδικήσει οι διαιτησίες με ΟΛΕΣ τις «μεγάλες» όλα αυτά τα χρόνια (κάθε χρόνο έχουμε δεδομένα και από μια «σφαγή») δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με διαιτησία όπως ασχολούνται αυτοί, κατακρεουργώντας το άθλημα. Δυστυχώς, το μέλημα των υπολοίπων είναι να αλλάξει χρώμα η παράγκα. Ευτυχώς, το μέλημα το δικό μας είναι να την πατάξουμε. Όταν η ομάδα παίζει όπως πρέπει, όταν καταθέτει τα πάντα, ψυχικά και σωματικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καμία ήττα δεν σε πληγώνει. Το Αγρίνιο έχει το ποδοσφαιρικό του πλάνο: ενωμένοι όλοι μια γροθιά, απέναντι στην καταστροφή του ποδοσφαίρου. Το Αγρίνιο εξακολουθεί να είναι το «Γαλατικό Χωριό» του ελληνικού ποδοσφαίρου που καταρρέει μέρα με τη μέρα. Μπορεί να πέρασαν στο γήπεδο, αλλά δεν πέρασαν και δεν άλλαξαν τα ιδεώδη μας, κι ούτε πρόκειται διότι πολύ απλά δεν μπορούν να τα φτάσουν. 

Υ.Γ: ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ και για τα παλικάρια του μπάσκετ που κατέθεσαν την ψυχή τους για να κρατήσουν με ότι δύναμη είχαν τον Τίτορμο στην κατηγορία. Αξίζει πολύ καλύτερη μοίρα στον μπασκετικό Παναιτωλικό, πολύ παραπάνω από τα τοπικά.