Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Ξαφνικά κόπτονται τα «αφεντικά»...


Με το αθλητικό νομοσχέδιο να τίθεται «επί τάπητος» μέσα στην προσεχή εβδομάδα, πληθαίνουν οι ειδήσεις που κάνουν λόγο για «φωνές» που υποστηρίζουν την αναβολή της αναδιάρθρωσης, επιθυμώντας έτσι να παραμείνουν 16 ομάδες στην Superleague! 

Το προηγούμενο καλοκαίρι, μετά και το «σπάσιμο» της κεντρικής διαχείρισης από την NOVA επτά ομάδες έμειναν «τηλεοπτικά άστεγες». Ετσιθελικά η συνδρομητική πλατφόρμα έκρινε ότι οι ομάδες αυτές δεν ήταν εμπορικά ισχυρές. Προτίμησε να προσφέρει συμβόλαιο στον Λεβαδειακό των 1.300 εισιτηρίων Μ.Ο και όχι στον Παναιτωλικό των διπλάσιων (δίχως να έχει υποδεχθεί Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο). Αντιεμπορικές -λοιπόν- ορισμένες Π.Α.Ε και κάπως έτσι μπήκε στο παιχνίδι η ΕΡΤ, που προσέφερε «στέγη» σε Παναιτωλικό, Παναθηναϊκό, Άρη, Ατρόμητο, Ξάνθη, Απόλλωνα και Λαμία. 

Ο ντόρος που ακολούθησε ήταν τεράστιος. Στο επιχείρημα ότι «σκορπίζεται δημόσιο χρήμα» η απάντηση είναι να ανατρέξουν οι καλοθελητές σε παλαιότερες εποχές που το ίδιο χρήμα, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό «σκορπιζόταν» στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό ή την Ξάνθη. Η συμφωνία με την ΕΡΤ επέτρεψε την έναρξη του πρωταθλήματος, για την οποία μέχρι τότε ομάδες όπως ο Ο.Φ.Η και η Α.Ε.Λ  πίεζαν, αδιαφορώντας για αυτές που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Αυτές μαθαίνουμε, εσχάτως, ότι είναι μέσα στις ομάδες που «διαμαρτύρονται» και επιθυμούν να παραμείνουν 16 Π.Α.Ε και τη νέα σεζόν. Μήπως να δούμε τη βαθμολογία; Εξαιρουμένου του Απόλλωνα, όλες οι υπόλοιπες ομάδες που δίνουν «μάχη» για να σωθούν στεγάζονται στη NOVA. Αν πέσουν, δεν έχουν εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο... Να λοιπόν γιατί ξαφνικά κόπτονται τα «αφεντικά»...

Σε κάθε περίπτωση μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις. Καλό όμως είναι να είναι προσεκτικοί στη στάση που τηρούν σε τέτοια ευαίσθητα για το ποδόσφαιρο ζητήματα γιατί το μπούμερανγκ επιστρέφει...