Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Εμμένει ο Βασιλειάδης, πάει στον Τσίπρα η Λίγκα!


Η σημερινή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Super League και του Γιώργου Βασιλειάδη κατέστησε σαφές ότι οι δύο πλευρές διαφωνούν. Ο συνεταιρισμός ζητά από τον Υφυπουργό να αναβάλλει την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης τουλάχιστον για ένα έτος, ωστόσο αυτός από μέρους του δεν μπαίνει σε ουδεμία διαδικασία συζήτησης περί τούτου.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Γιώργος Βασιλειάδης προσέφερε τηλεοπτικό συμβόλαιο σε 7 Π.Α.Ε, μεταξύ των οποίων και ο Παναιτωλικός, με την κρατική τηλεόραση, για 1+1 χρόνια, με προϋπόθεση να «τρέξει» η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, με απώτερο σκοπό να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να γίνει πιο ελκυστικό και βιώσιμο προϊόν.

Ο Παναιτωλικός, συγκεκριμένα, λαμβάνει από την τηλεοπτική συμφωνία με την Ε.Ρ.Τ περί τις 1.535.000 €. Φυσικά πρόκειται για χρήματα που δεν θα βρει από άλλο πάροχο. Oι επαρχιακές ομάδες που έχουν συμφωνήσει με την NOVA ήταν από τις πρώτες που ξεσηκώθηκαν, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. Αντιλαμβανόμαστε επομένως ότι τα χρήματα που συμφώνησαν με τη συνδρομητική πλατφόρμα είναι κατά πολύ λιγότερα.

Οι επτά Π.Α.Ε που συμφώνησαν με την Ε.Ρ.Τ, με σύμβαση που υπεγράφη το Δεκέμβριο του '18, δεσμεύτηκαν ότι για να συνεχιστεί το συμβόλαιό τους και την επόμενη σεζόν θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση. Αυτή προβλέπει τη δημιουργία νέας κατηγορίας, της Super League 2 (η οποία θα καλύπτεται τηλεοπτικά από την Ε.Ρ.Τ που ήδη ενέκρινε ποσό της τάξης των 5 εκ. για αυτό τον σκοπό), με τη Super League να μένει με 14 ομάδες και τη Football League να γίνεται τρίτη κατηγορία.

Αν και από μέρους Υφυπουργού έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί το προπαρασκευαστικό σκέλος της αναδιάρθρωσης, το γεγονός ότι η Ε.Π.Ο ακόμη δεν έχει κάνει την εισήγησή της στον Υφυπουργό, έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση της κατάθεσης της τροπολογίας που θα κάνει τις όποιες αλλαγές δεσμευτικές για τη Λίγκα στη Βουλή. Αυτό, σε συνδυασμό με το ασαφές νομικό πλαίσιο γύρω από τη νέα κατηγορία που θα ιδρυθεί, έχει δώσει το πάτημα στον συνεταιρισμό να εγείρει ενστάσεις, με σκοπό τη ματαίωση των όποιων τροποποιήσεων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Παναιτωλικός παρακολουθεί διακριτικά τις όποιες εξελίξεις και δεν τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ κάποιας θέσης, θεωρώντας φυσικά ότι «πορευόμαστε με ότι έχουμε υπογράψει». Άλλωστε, αν η αναδιάρθρωση δεν ισχύσει, το συμβόλαιο με την Ε.Ρ.Τ αυτόματα παύεται και η ομάδα θα πρέπει να ψάξει για νέο συμβόλαιο ή να επαναδιαπραγματευτεί από μηδενικής βάσης με την κρατική τηλεόραση. Από την άλλη, η νέα πραγματικότητα με τις 14 ομάδες δημιουργεί φοβερό ανταγωνισμό...

Μετά και το σημερινό αδιέξοδο, αφού οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι διαφωνούν, με τον Βασιλειάδη,  δε, να ξεκόβει πριν μέρες οποιοδήποτε περιθώριο διαλόγου, η Λίγκα σκέφτεται σοβαρά να «παίξει το τελευταίο χαρτί της». Ποιο είναι αυτό; Να απευθυνθεί στον Αλέξη Τσίπρα, από τη στιγμή που ο Υφυπουργός δεν κάνει πίσω! Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα ο Πρωθυπουργός θα είναι θετικός στα αιτήματα της Λίγκας...

Από την άλλη, ο Υφυπουργός μετά και τα σημερινά θα «τρέξει» το ζήτημα με την Ε.Π.Ο, ώστε να καταστήσει άμεσα δεσμευτική την αναδιάρθρωση. Στα όπλα, αδέρφια!