Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Της... αναδιάρθρωσης το κάγκελο!


Περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων σας κρατάμε ενήμερους καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα που θα καθορίσει εν πολλοίς το πώς θα πορευτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στο -δυσοίωνο, όπως διαγράφεται για αυτό- μέλλον.

Πριν λίγο καιρό σας ενημερώσαμε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης, εμμένει στη στάση του σχετικά με το ζήτημα: Ο νέος αθλητικός νόμος ψηφίστηκε και θα ακολουθήσει και η αναδιάρθρωση μέσω τροπολογίας. Όλα καλά μέχρι εδώ. Άλλωστε, όταν το καλοκαίρι προσέφερε τηλεοπτικό συμβόλαιο στις επτά «άστεγες» Π.Α.Ε, μεταξύ των οποίων και ο Παναιτωλικός, η βασική προϋπόθεση ήταν να δεσμευτούν οι μετέχοντες στο συνεταιρισμό της Λίγκας ότι θα προχωρήσουν αυτές οι ριζοσπαστικές αλλαγές στις εθνικές κατηγορίες.

Στο σημερινό Δ.Σ της Superleague έπρεπε κανονικά να υπάρξει ένα αποτέλεσμα, δηλαδή να κατασταλάξουν οι ομάδες στο προβλεπόμενο (υποβιβασμός 3+1) και να προχωρήσουν από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες. 

Αντ' αυτού, οι ομάδες αποφάσισαν, παρουσία και εκπροσώπων των Ε.Ρ.Τ και Nova, να αιτηθούν συνάντησης με τον Υφυπουργό για ζητήματα που άπτονται του επαγγελματικού ποδοσφαίρου... Σα να λένε δηλαδή για την αναδιάρθρωση αλλά όχι ακριβώς. 

Ο Υφυπουργός δεν θέλει να ακούσει καν για οποιαδήποτε κουβέντα που θα οδηγήσει σε νέες ανακατατάξεις στο αρχικό πλάνο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων εγείρει σοβαρές ενστάσεις για οργανωτικά ζητήματα που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση. Ποια είναι αυτά;

Ως γνωστόν, το πλάνο Βασιλειάδη προβλέπει την ίδρυση της Super League 2, ως δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν φέτος από την Football League (η οποία με την αναδιάρθρωση θα γίνει... τρίτη κατηγορία) θα πληγούν από τα νέα δεδομένα. Παράλληλα, εκφράζονται ερωτήματα αναφορικά με το πού θα υπάγεται η νέα κατηγορία: Στη Super League ή θα σχηματιστεί κάτι σαν την Ένωση Β'-Γ' Εθνικής;

Τέλη Ιανουαρίου σας είχαμε ενημερώσει για το τι ισχύει με τα τηλεοπτικά και τον Παναιτωλικό. Για να γίνει η οποιαδήποτε... τροποποίηση στο πλάνο του Υφυπουργού θα πρέπει να μην δημιουργηθεί σε καμία των περιπτώσεων ζήτημα με τις επτά Π.Α.Ε που στεγάζονται τηλεοπτικά στην Ε.Ρ.Τ ή να προκύψει ολοκληρωτική αλλαγή στο πεδίο των τηλεοπτικών, αν παρουσιαστεί π.χ. ενδιαφέρον από κάποιο πάροχο, ώστε να αναλάβει με κεντρική διαχείριση όλο το πρωτάθλημα.

Πρόκειται για ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια... ή απλά της αναδιάρθρωσης το κάγκελο!