Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Ενάντια σε όλους και σε όλα!


Το Σάββατο όλο και πλησιάζει και ο Παναιτωλικός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και αήττητο -μέχρι τώρα- Π.Α.Ο.Κ. Φυσικά και η αποστολή που έχει να φέρει σε πέρας ο Παναιτωλικός είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη. Το TitormosNet στήνει το «σκηνικό» και αναλύει τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έρχεται στο Αγρίνιο γνωρίζοντας ότι κάθε τρίποντο που παίρνει τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου μετά από τρεις γεμάτες δεκαετίες. Το γεγονός δε ότι απειλεί βάσιμα το ρεκόρ του Παναθηναϊκού, ως προς το αήττητο, καθιστά κάθε παιχνίδι σημαντικό για τον Π.Α.Ο.Κ. Η αλήθεια είναι ότι οι Θεσσαλονικείς φέτος έχουν αφοσιωθεί σε μία υπεροπτική «απόδοση» απαντήσεων προς πάσα κατεύθυνση, μετά την περσινή απώλεια του τίτλου. Μία ματιά στα μέσα του Π.Α.Ο.Κ είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι το παιχνίδι του Σαββάτου αντιμετωπίζεται ως «τελικός» για αυτούς.

Και έτσι είναι. Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος βλέπουν στο πρόσωπο του Παναιτωλικού το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο για την εξασφάλιση της κούπας, για το αήττητο, για όλα όσα ονειρεύονται. Και υπολογίζουν τον Παναιτωλικό ως έναν άξιο αντίπαλο. 

Και όντως, πάλι, έτσι είναι. Προφανώς και ομάδες που δεν εξυπηρετούν συμφέροντα πάντα οι «μεγάλοι» θα τις βλέπουν με «μισό μάτι». Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από το Βορρά ξεκίνησε τεράστια «γκρίνια» με τον ορισμού του Τσαμούρη ως «άρχοντα» της αναμέτρησης. Διαμαρτύρεται ο Π.Α.Ο.Κ για ένα διαιτητή που δεν καταλόγισε επιθετικό φάουλ στο γκολ του Πρίγιοβιτς για το 1-0 στην Τούμπα, στον πρώτο γύρο και που έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Βιερίνια στη Λαμία.

Το ζήτημα είναι ότι και ο Παναιτωλικός ονειρεύεται. Απαλλαγμένος από κάθε άγχος πλέον, αναφορικά με το ζήτημα της παραμονής πάντα, αν και θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά στη βαθμολογία, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει όποια πιθανότητα έχει για το «θαύμα».

Ο Παναιτωλικός βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια, ιστορική πρόκληση, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ: Το σύνολο του Δέλλα πρέπει να υπερβεί εαυτόν, θεούς, δαίμονες, αντιπάλους, διαιτητές. Γνώριμο το σκηνικό για τον Τίτορμο. Και του ταιριάζει. Με κάθε δύναμη και με πάθος οι παίκτες μας θα πρέπει να παλέψουν για να «μείνουν στο κόλπο» αρχικά, βαθμολογικά και για να γραφτούν στην ιστορία, σταματώντας το αήττητο του Π.Α.Ο.Κ.

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Παναιτωλικού αλλά πάντα ενάντια σε αυτές παλεύαμε. Οδηγός πρέπει να είναι η εμφάνιση της Τούμπας. Κομβικός θα είναι ο ρόλος του κόσμου. Το Σάββατο το «κλουβί» πρέπει να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Παρουσία και φιλοξενούμενων οπαδών, το Αγρίνιο θα πρέπει να φανεί «αφιλόξενο» για τον Π.Α.Ο.Κ μέσα στο γήπεδο και σε αυτό ο κόσμος θα είναι σημαντικός.

Στα αγωνιστικά, ο Παναιτωλικός προς το παρόν δεν υπολογίζει στους Λουσέρο, Λιάβα, Κυριακίδη και Μοράρ. Για τον Π.Α.Ο.Κ δεδομένα εκτός είναι οι Μαουρίσιο, Πέλκας, Ελ Καντουρί και Βέρνμπλουμ. Σημαντικές απουσίες εκατέρωθεν. 

Με την ώρα να ζυγώνει, στον Παναιτωλικό πρέπει να έχουν πίστη ΑΠΑΝΤΕΣ. Από τον πρώτο παίκτη που θα πατήσει το χορτάρι μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο που θα μπει στο γήπεδο. Κλείνοντας, επειδή το διακύβευμα για την ομάδα μας είναι τόσο μεγάλο όσο θα θέλαμε, επειδή ο Παναιτωλικός πρέπει να φυλάξει περήφανα Θερμοπύλες, ενάντια σε όλους και σε όλα, κλείνουμε με μία φράση από το κάλεσμα που απηύθυνε η ΘΥΡΑ 6 προ ολίγου και το οποίο αφορά και τους τρεις προσεχείς αντιπάλους. ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!


Για το Αγρίνιο, για τα ιδεώδη μας, για όσα μαζί έχουμε ζήσει... ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!