Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

Το πλάνο του Παναιτωλικού για τα έργα στο γήπεδο


Μόλις πριν δύο εικοσιτετράωρα σας ενημερώσαμε για το γεγονός ότι στις 12 Μαρτίου αναμένεται να εγκριθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κονδύλι ύψους 1,537,000€ για βελτιωτικά έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Μέσα από το TitormosNet, ο Φώτης Κωστούλας είχε αποκαλύψει αρχικά την πρόθεση που υπήρχε για έργα στο γήπεδο. Μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του gazzetta.gr, οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια από Π.Α.Ε και Ερασιτέχνη για την εξασφάλιση χρηματοδότησης δείχνουν να αποδίδουν καρπούς. Για πρώτη φορά, μετά την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου, θα εκπονηθούν έργα στο γήπεδο τα οποία δεν θα γίνουν με κεφάλαια του Φώτη Κωστούλα.

Σημειωτέον ότι το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό, επομένως ότι έργο γίνεται σε αυτό αποτελεί ταυτόχρονα παρακαταθήκη για την ομάδα. Η συνεισφορά του Φώτη Κωστούλα σε αυτό το σκέλος είναι ανεκτίμητη.

Φυσικά, πρόκειται για μία εξέλιξη-δικαίωση, μιας και ο Παναιτωλικός ουδέποτε είχε αρωγή από το κράτος, παρά τις τεράστιες προσπάθειες και επενδύσεις που έχει κάνει, σε αντίθεση με άλλους... «κρατικοδίαιτους» συλλόγους. 

Από μέρους της Π..Α.Ε Παναιτωλικός έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Υπάρχουν τα σχέδια και οι αντίστοιχες μελέτες, που λογικά θα δουν το φως της δημοσιότητας το προσεχές διάστημα. Ευχής έργον θα ήταν να ξεκινήσουν τα έργα όσο πιο άμεσα γίνεται.

Αυτά θα κινηθούν σε τριπλό άξονα: 
  • Επέκταση του άνω διαζώματος της μικρής εξέδρας σε όλο την έκταση της, με παράλληλη στέγαση ΟΛΩΝ των θέσεων. Το γήπεδο θα είναι πλήρως στεγασμένο μετά από αυτά τα έργα και θα πληρεί τα κριτήρια που απαιτούνται για τη φιλοξενία ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.
  • Ολοκλήρωση της εξωτερικής μορφής της κερκίδας της Προυσιωτίσσης με παράλληλη κατασκευή αίθουσας-χώρου εκδηλώσεων στο εσωτερικό της.
  • Αναμόρφωση των σημερινών γραφείων στη μεγάλη κερκίδα σε ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.