Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

POLL: Οι απαντήσεις που δώσατε στα 10 ερωτήματα του TitormosNet


Μετά την οδυνηρή, από όλες τις απόψεις, ήττα στην Τρίπολη καθώς και τον «πανικό» στα σχόλια και στα άρθρα, το TitormosNet θέλησε να θέσει ορισμένα ερωτήματα αναφορικά με την πορεία και τους στόχους του Παναιτωλικού, επιθυμώντας να δώσει «βήμα» στον απλό φίλαθλο και οπαδό της ομάδας, ώστε να «σφυγμομετρήσει» την άποψή του.

Η συμμετοχή σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή σας: το δείγμα υπερέβη τις 500 ψήφους. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Πριν γίνει αυτό, να διευκρινίσουμε ότι κύριος γνώμονας του TitormosNet είναι ο Παναιτωλικός, ως σύλλογος, ως ιδέα, ως αγνή αγάπη για τον αθλητισμό και την πόλη μας, το Αγρίνιο. Τα ερωτήματα δεν είχαν σκοπό ούτε να θίξουν, ούτε να προκαλέσουν, ούτε να υποκινήσουν υπέρ ή κατά οποιασδήποτε κατεύθυνσης. Εκφράζουν αυτά που βλέπουμε να απασχολούν περισσότερο τον κόσμο μέσα από τα σχόλια που αφήνετε είτε στο site είτε στα social media μας. Μόνη μας επιθυμία είναι να βλέπουμε τον Παναιτωλικό να πετυχαίνει και τον κόσμο στο γήπεδο.

  • Αρχικά, σε ότι αφορά τον Τραϊανό Δέλλα, η μεγάλη πλειοψηφία, της τάξης του 70%, είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά του ως προπονητής. Σε ερώτημα που τέθηκε σε χθεσινό άρθρο αναφορικά με το αν επιθυμείτε την παραμονή του «Κολοσσού» στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν, η πλάστιγγα έγειρε συντριπτικά υπέρ του «Ναι», που συγκέντρωσε 77% (σε δείγμα 336 ψήφων).

  • Αναφορικά με το ζήτημα της μειωμένης προσέλευσης στο γήπεδο, το 29% θεωρεί κύριο λόγο την οικονομική κρίση και την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, το 17% τη φετινή αγωνιστική απόδοση της ομάδας, ενώ το 54% θεωρεί ότι ευθύνεται η έλλειψη στόχων και η επικοινωνιακή προσέγγιση της ομάδας μετά το 2015 (όταν ο Παναιτωλικός είχε χάσει την Ευρώπη στο photo finish).
  • Σχετικά με το πόσο ικανοποιημένος είναι ο κόσμος από τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις και την απόδοσή τους, σε ένα ερώτημα συνδυαστικού χαρακτήρα, η άποψη του κόσμου ήταν κάπως πιο μοιρασμένη, αν και όχι απόλυτα. Το 39% δήλωσε ικανοποίηση ενώ το 61% δεν έδειξε ικανοποιημένο.
  • Με αφορμή την ανακοίνωση της αποστολής πριν τον αγώνα με τον Αστέρα, στην οποία και πληροφορηθήκαμε την απουσία των Τσοκάνη και Μανά ελέω τραυματισμών, δίχως να γίνονται γνωστές, επίσημα, λεπτομέρειες της απουσίας τους, ρωτήσαμε το κατά πόσο είναι ικανοποιημένος ο κόσμος από την επικοινωνιακή τακτική και ενημέρωση που υπάρχει για τα ζητήματα της ομάδας, κυρίως τα αγωνιστικά. Ο κόσμος εξέφρασε έντονη απογοήτευση στο συγκεκριμένο θέμα, όπως φαίνεται παρακάτω. Μόλις το 8% είναι ικανοποιημένο...
  • Με πλήθος σχολίων να στρέφεται στο φλέγον θέμα της μεταγραφικής πολιτικής της ομάδας, το TitormosNet ρώτησε ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να αναλαμβάνει την στελέχωση του ρόστερ. Το 35% θα έδινε τα «κλειδιά» στον προπονητή, το 58% σε Τεχνικό Διευθυντή και Προπονητή, ενώ μόλις το 4% στη διοίκηση. Ένα 3% θα επιθυμούσε οι μεταγραφές να γίνονται αποκλειστικά από Τεχνικό Διευθυντή.
  • Σε ένα ερώτημα περισσότερο τυπικό, το 93% διατράνωσε ότι ο Παναιτωλικός έχει όλα τα φόντα και τις προοπτικές να πετύχει την έξοδο στην Ευρώπη...
  • Σε συνάρτηση με τις επιλογές στο ερώτημα για τη μειωμένη προσέλευση, θέσαμε το ερώτημα αν είστε ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας, από το 2015 και έπειτα. Το 21% δήλωσε ικανοποιημένο. Το 17% δεν δήλωσε ικανοποιημένο, αποδίδοντας την ευθύνη στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Το 4% δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τις ευθύνες να «βαραίνουν» τις πλάτες των προπονητών. Το 58% δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση. Το ερώτημα αφορούσα καθαρά την αγωνιστική πορεία της ομάδας.
  • Σχετικά με την «πληγή» του Κυπέλλου, ο κόσμος ήταν ξεκάθαρος: Η ομάδα θα μπορούσε κάποια διάκριση ή έστω μία αξιοπρεπή πορεία αν έβλεπε το θεσμό πιο σοβαρά. Μόλις το 5% χαρακτήρισε ως ανούσιο το Κύπελλο.
  • Σε ένα υποθετικό ερώτημα, σας βάλαμε στη θέση του «manager» της ομάδας. Αν είχατε τη δυνατότητα να κάνατε 8 μεταγραφές, τι θα επιλέγατε; Το 37% προτιμά «στροφή» σε παίκτες γνώστες της Superleague (βλ. Λουσέρο, Μαρινάκης, Τσοκάνης από το φετινό ρόστερ). Το 19% προτιμά κυρίως παίκτες «λαβράκια»/ευκαιρίες. Το 44% επιθυμεί 2 «βόμβες» και 4 παίκτες ευκαιρίες. Στην εξίσωση πάντα οι δύο δανεικοί από το εξωτερικό.
  • Το τελευταίο ερώτημα αφορούσε την αγορά εισιτηρίου διαρκείας και υπό ποιες προϋποθέσεις θα προβαίνατε σε αγορά την προσεχή σεζόν. Και εδώ ο κόσμος ήταν ξεκάθαρος: Με σωστή μεταγραφική ενίσχυση και στόχο την Ευρώπη ή το αντίστροφο θα στήριζε με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Μόλις το 11% θα αγόραζε με στόχο την παραμονή ενώ ένα 10%, που αντιστοιχεί σε 49 άτομα, δεν θα αγόραζε σε καμία περίπτωση.