Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Αρχικά «σκυλιάστε», έπειτα αναλογιστείτε...


Η εμφάνιση (και όχι η ήττα αυτή καθ' αυτή) με την Α.Ε.Κ ήταν αποκαρδιωτική. Ως απλοί φίλαθλοι και εμείς, είχαμε το ίδιο συναίσθημα και τις ίδιες σκέψεις με την ομήγυρη μετά το σφύριγμα της λήξης: απογοήτευση, στεναχώρια, «ξενέρα».

Ο Παναιτωλικός στα ματς που η μπάλα «έκαιγε» και έπρεπε και μπορούσε να μπει στο γήπεδο και να καταθέσει ψυχή, δε το έκανε: Ο.Φ.Η, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Α.Ε.Λ, Λεβαδειακός ορισμένα παραδείγματα. Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι ο κόσμος, αυτοί οι πιστοί δύο - δυόμισι χιλιάδες που είναι κάθε φορά στις κερκίδες θέλουν να βλέπουν εμφανίσεις ψυχωμένες. Ναι, δεν γίνεται να το βλέπουμε κάθε φορά αυτό, αλλά η ομάδα τείνει να περάσει στο απέναντι άκρο. 

Τέσσερις αγώνες απομένουν. Κανείς δεν είναι εύκολος, ούτε ακόμη απέναντι στον καταδικασμένο Απόλλωνα: ο Παναιτωλικός έχει πολλάκις φέτος αποδείξει ότι αρέσκεται στο να βάζει μόνος του δυσκολίες στον εαυτό του εκεί που δεν υπάρχουν. Η χρονιά έχει τελειώσει -ως συνήθως- εδώ και 1-2 αγωνιστικές, ωστόσο αν η ομάδα δεν παρουσιαστεί όπως πρέπει στα εναπομείναντα παιχνίδια τότε δεν θα επιτύχει ούτε το καλό «πλασάρισμα» στην βαθμολογία. 

Δυστυχώς η έλλειψη κινήτρου οδηγεί σε τέτοιες εμφανίσεις, όπως και αυτή του Ο.Α.Κ.Α, όσο κι αν εθελοτυφλούμε. Αν ο Παναιτωλικός έπαιζε -πραγματικά έπαιζε όμως- για την έξοδο στην Ευρώπη, θα είχε άλλο πρόσωπο μέσα στο χορτάρι. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν αλλάζει: Νέα τεσσάρα από την Α.Ε.Κ, με ορισμένους παίκτες να έχουν ενοχλητικά μέτρια ή και κάκιστη απόδοση. Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο κόσμος απαιτεί να δει τον Παναιτωλικό όπως με τον Π.Α.Ο.Κ. 

Όχι και τίποτα άλλο, αλλά ο περήφανος Παναιτωλικός λαός δεν δέχεται να δίνει δικαίωμα σε κάθε επιχειρηματικά εξαρτώμενο φίλαθλο/οπαδό, Νότιο ή Βόρειο/Βόρειο ή Νότιο να θίγει την τιμή και την υπόληψή του. 

Τέσσερις αγώνες έμειναν. Οι παίκτες να παίξουν όπως πρέπει, τιμώντας το σήμα. Κι από εκεί και πέρα να αντιληφθούν όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, πώς έχει η κατάσταση και να αναλογιστούν προς τα πού βαδίζει αυτή η ομάδα: προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Το νερό μέσα στο βαρέλι παραμένει μέχρι τη μέση. Στις μεγάλες θερμοκρασίες όμως αρχίζει να εξατμίζεται και το βαρέλι αδειάζει... Μέχρι τότε, μπορούμε να βλέπουμε από τον.... καναπέ την... Λαμία και τον σαφώς πιο έμπειρο - αλλά γκρινιάρη και ζηλιάρη για τις υποδομές του Παναιτωλικού - Αστέρα να δίνουν «μάχες» στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Υ.Γ. 1: «Ξέμεινε» λέει ο Παναιτωλικός από στόπερ. Στόπερ Πάουλο δεν γνωρίζουμε. Ας μπει ο Γιαννιώτης. Ευκαιρίες στους μικρούς λέει το πλάνο, εφαρμόστε το στο 100%, έχοντας το θάρρος της επιλογής.

Υ.Γ 2: Το site είχε λίγες μέρες «σιωπής». Δικαιούμαστε και εμείς ένα μικρό break.