Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Παναιτωλικός - Μπενφίκα: Κάτι πολύ καλό «ψήνεται»...


Οι δεσμοί του Παναιτωλικού με την Μπενφίκα είναι μία υπόθεση που «τραβάει» χρόνια. Το τελευταίο διάστημα, με ενέργειες από μέρους της ομάδας μας, ο δίαυλος με τους «Αετούς της Λισαβόνας» ενισχύθηκε περαιτέρω.

Οι δανεισμοί των Γκούγκα και Αμαράλ τον Ιανουάριο ήρθαν να προστεθούν στους παίκτες που μέχρι τότε είχαν περάσει από το Αγρίνιο, προερχόμενοι από την Μπενφίκα (βλ. Άσκες, Κλέσιο, Λόπες κ.λπ). Η όποια συνεργασία περιοριζόταν σε δανεισμούς παικτών -δίχως να έχουν αποδώσει βέβαια κάτι το... φοβερό- και κατευθυντήριες για τον Παναιτωλικό σε επίπεδα τεχνογνωσίας για τις ακαδημίες.

Η δουλειά που γίνεται ωστόσο στο Αγρίνιο έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον της Μπενφίκα. Οι παίκτες που ήρθαν να αγωνιστούν εδώ έχουν να λένε τα καλύτερα για το επίπεδο των εγκαταστάσεων. Οι Γκούγκα και Αμαράλ κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν και την επόμενη σεζόν. Οι Αγρινιώτες, από μέρους τους, μέσα από ενέργειες της διοίκησης, έχουν καιρό τώρα που επιχειρούν να συσφίξουν τους δεσμούς με τους Πορτογάλους. Ήδη από τον Μάρτη είχαν ακουστεί οι πρώτες «σειρήνες».

Αν και ακόμη δεν έχει διαρρεύσει τίποτα από τον Παναιτωλικό, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι σχέσεις με την Μπενφίκα περνούν σε άλλο επίπεδο, με την ομάδα μας να βγαίνει «κερδισμένη» ποικιλοτρόπως. Τι μπορεί αυτό να σημαίνει; Ότι οσονούπω θα δούμε πράγματα στο Αγρίνιο που δεν θα μπορούσαμε να υποθέσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινούνται και τελευταία δημοσιεύματα από μεγάλα μέσα του αθλητικού χώρου. Αναμένουμε...