Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Πάμε για πρωτάθλημα τριών γύρων!


Η αναδιάρθρωση δεδομένα προχωρά. Η Super League 1, πλέον, της νέας σεζόν θα απαρτίζεται από 14 ομάδες, πράγμα που καθιστά πραγματικότητα ένα πρωτάθλημα με λιγότερες αγωνιστικές. Αν και η δομή της Super League 1 και 2 δεν έχει καν συζητηθεί, ακόμα, υπάρχουν κάποιες προτάσεις στο τραπέζι. Η επικρατούσα, με τα ισχύοντα δεδομένα, κάνει λόγο για πρωτάθλημα τριών γύρων!

Αν και δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για κάτι τελικό, η συγκεκριμένη πρόταση έχει ως εξής:
  • Αρχικά, διεξάγεται ο πρώτος γύρος κανονικά.
  • Περί τον Δεκέμβρη, οι ομάδες χωρίζονται σε 2 «ομίλους» των 7 ομάδων: Στον α' όμιλο θα είναι οι θέσεις 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13 και στον β' όμιλο οι θέσεις 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14. Μέσα σε διάστημα μάξιμουμ δύο μηνών, οι ομάδες θα έχουν αγωνιστεί εκ νέου μεταξύ τους, στα πλαίσια του δεύτερου γύρου, με την επιλογή της έδρας της κάθε αναμέτρησης να γίνεται με βαθμολογικά κριτήρια.
  • Με το πέρας αυτής της διαδικασίας, θα διεξάγεται ο τρίτος γύρος, κανονικά όπως ο πρώτος.
Το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με τους βαθμούς να μεταφέρονται από γύρο σε γύρο, εν αντιθέσει με μία ενδεχόμενη διαδικασία Play offs. Παράλληλα, θα αποφέρει ένα σύνολο 30+ αγωνιστικών, απαίτηση που έχουν οι Ε.Ρ.Τ και NOVA. Κι αν απορείτε ποιο πρωτάθλημα είναι δομημένο έτσι, τότε κοιτάξτε προς τη Γηραιά Αλβιώνα: η σκωτσέζικη πρέμιερσιπ.