Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Το θέμα του προπονητή περνάει απ' την... Μπενφίκα!


Την προηγούμενη μόλις εβδομάδα σας πληροφορήσαμε για τις ζυμώσεις που υπάρχουν ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ Παναιτωλικού και Μπενφίκα. Μία συμφωνία η οποία θα αποφέρει ποικίλα κέρδη στο Αγρίνιο. Τι σχέση μπορεί να έχει όλο αυτό με το ζήτημα του προπονητή; Άμεση είναι η απάντηση!

Με τον Τραϊανό Δέλλα να ανακοινώνει την αποχώρησή του με το πέρας της φετινής σεζόν ο Παναιτωλικός είναι αναγκασμένος να ψάξει για νέο προπονητή. Στο Αγρίνιο ήθελαν και είχαν την διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία με τον «Κολοσσό», όντας απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά και το ποιόν του. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι ο Δέλλας επέλεξε να «κλείσει» το κεφάλαιο «Παναιτωλικός» στην καριέρα του και κατ' επέκταση διαμορφώνονται νέες συνθήκες και στην ομάδα.

Οι βάσεις για τη νέα σεζόν έχουν ήδη μπει. Σύμφωνα με αρκετές πηγές, η συμφωνία με την Μπενφίκα έχει κλείσει, με τις επίσημες ανακοινώσεις να απομένουν μόνο. Πάνω σε αυτή τη λογική θα πορευόταν ο Δέλλας, πάνω σε αυτή θα πορευτεί και ο νέος προπονητής, ως προς το σχεδιασμό της ομάδας: Ο Παναιτωλικός με τη συμφωνία που έχει «κλειδώσει» και αναμένεται να ανακοινωθεί, μετατρέπεται πρακτικά σε ένα feeder club των «Αετών της Λισσαβόνας»

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι Αγρινιώτες αποκτούν τον πρώτο λόγο στην εκμετάλλευση του έμψυχου δυναμικού που προέρχεται είτε από τις ακαδημίες των Λουζιτανών, όπως οι Γκούγκα και Αμαράλ, είτε από την πρώτη ομάδα. Άλλωστε, στη Μπενφίκα ανήκουν πάρα πολλοί παίκτες οι οποίοι και παραχωρούνται σε πληθώρα ομάδων ως δανεικοί: Γιόβιτς (εσχάτως πουλήθηκε για 23.5 εκατομμύρια), Σάποντζιτς, Πέδρο Περέιρα, Ταβάρες και πόσα άλλα ονόματα που οι αντικειμενικές του αξίες προκαλούν «ζαλάδες».

Φυσικά, όλο αυτό το «τοπίο» επιτάσσει, βάσει πάντα της λογικής, ότι οι Πορτογάλοι θα δώσουν τις... κατευθυντήριές τους, τόσο για τη στελέχωση του επιτελείου της πρώτης ομάδας, όσο και των ακαδημιών, οι οποίες θα γίνουν «φυτώρια» για τη Μπενφίκα.

Και επειδή το «κουράσαμε» αρκετά, σε απλά ελληνικά, όποιος προπονητής και να έρθει είτε θα σχετίζεται άμεσα με τη Μπενφίκα είτε θα έχει πάρει το «ΟΚ» των Λουζιτανών.


Υ.Γ 1: Εσφαλμένα έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι ο Λουίς Κάστρο, το όνομα του οποίου «ακούστηκε» έντονα σήμερα είναι κόουτς της Γκιμαράες Κ23. Ο άνθρωπος έχει υπό την καθοδήγησή του την πρώτη ομάδα, η οποία μάλιστα τα πηγαίνει περίφημα φέτος, όντας στην 6η θέση της Liga NOS. Έχει περάσει από Ρίο Άβε, Πενιαφέλ, Πόρτο (ως προπονητής Α', Β' ομάδας και Διευθυντής Ακαδημιών) και Τσάβες. Δεν είναι Πόντες.

Υ.Γ 2: Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή. Τα μέτωπα είναι πολλά. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα και λόγο να είναι επιφυλακτικός. Η διοίκηση έχει στα «χέρια» της την καυτή πατάτα. Ο Παναιτωλικός μπορεί και πρέπει να πετύχει αλλά αυτό απαιτεί να γίνουν κινήσεις σωστές και ουσιαστικές. Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει κάποτε να γίνουν μάθημα...