Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Οριστικό: Habemus αναδιάρθρωση!


Ο Υφυπουργός δεν έκανε πίσω. Οριστικά, μετά και τη σημερινή του συνάντηση με τους ανθρώπους της Ε.Π.Ο αποφασίστηκε να προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Super League, το οποίο θα έχει 14 ομάδες του χρόνου!

Ειδικότερα, με το πέρας των σημερινών συνομιλιών, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε:

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι.

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Εχω την αίσθηση πως η τροπολογία μπορεί να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League.

Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την Ε.Ρ.Τ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο», τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το φινάλε της συνάντησης στο γραφείο του.

Ο Χρήστος Δάρας, ο οποίος εκπροσώπησε τη Super League, ανέφερε: «Ζητήσαμε παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία, πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν να δούμε αν η Ε.Ρ.Τ είναι σε θέση να καλύψει τις ομάδες με 16 στη Super League. Η Ε.Ρ.Τ είναι κάθετη όμως».

Όσο για τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο, Βαγγέλη Γραμμένο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είχε γίνει εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο υφυπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της Ε.Ρ.Τ. Θα υπάρξει συζήτηση και για τη Super League 2».