Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Άδεια με βαρύ πρόστιμο για τον Παναιτωλικό, ελέω γραφειοκρατίας


Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Παναιτωλικό από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ, στην εξέταση των φακέλων για την άδεια των ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα.Ο λόγος για τον οποίο η ΠΑΕ Παναιτωλικός, τιμωρήθηκε με αυτό το βαρύ πρόστιμο, έχει να κάνει με την απουσία κάποιων εγγράφων από τον φάκελο του τηλεοπτικού συμβολαίου της επόμενης σεζόν. Τα συγκεκριμένα έγγραφα περιμένει ο Παναιτωλικός ανά πάσα στιγμή, ενώ υπάρχει και το περιθώριο της έφεσης εντός των επόμενων τριών ημερών. 

Λόγος ανησυχίας δε συντρέχει καθώς η ομάδα έχει τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο και θα λάβει κανονικά μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα (χωρίς κάποια αφαίρεση), καθώς οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί. Με το ίδιο πρόστιμο τιμωρήθηκε και ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Πανιώνιος θα αναγκαστεί να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με αφαίρεση 6 βαθμών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις και η ανακοίνωση :

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη διήμερη συνεδρίασή του, εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.


Χορηγεί την άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ:

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ, ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ο.Φ.Η.), ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΕ.

Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 50, 50β και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (έκδοση 2018). Η ποινή για τις εγχώριες διοργανώσεις, πέραν των επιμέρους περιορισμών που αναφέρονται στο Άρθρο 8β του Κανονισμού, είναι η αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος Super League 2019-20.

Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στις ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ και ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2018), με μόνη ποινή την επιβολή προστίμου έως είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους».