Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Στο «φως» οι πρώτες μακέτες και προτάσεις!


Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Παναιτωλικός προ ολίγου έδωσε στη δημοσιότητα μία «πρώτη γεύση» από τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί και πρόκειται να γίνουν στο γήπεδο το προσεχές διάστημα. Παράλληλα, η ομάδα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, προτείνοντας ορισμένες παρεμβάσεις στον ευρύτερο χώρο της περιοχής του γηπέδου, όσο και του Δοκιμίου!


Ειδικότερα, η Π.Α.Ε παρέθεσε μέσα σε ένα ολοκληρωμένο ενημερωτικό φυλλάδιο τις προτάσεις της προς τους υποψηφίους των περιφερειακών / δημοτικών εκλογών. 


Για την περιοχή του γηπέδου προτείνεται:
  • Η μεταφορά του 19ου Νηπιαγωγείου προς απελευθέρωση χώρου στην πλατεία πίσω από τη μεγάλη κερκίδα.
  • Η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ μεταξύ της οδού Βλαχερνών, του γηπέδου και της πλατείας, που θα καλύψει τόσο τις ανάγκες της πόλης, όσο και των διεθνών διοργανώσεων.
  • Η υπερύψωση του επιπέδου της πλατείας καθώς και αισθητικές παρεμβάσεις τόσο σε αυτή, όσο και στην Προυσιωτίσσης.

Για την περιοχή του Δοκιμίου, με σκοπό την αποσυμφόρηση του Emileon και την ενίσχυση του έργου των τμημάτων υποδομής του Παναιτωλικού, προτείνεται:
  • Η παραχώρηση έκτασης από το Δήμο Αγρινίου, ανατολικά του γηπέδου του Απόλλων και η εξασφάλιση χρηματοδότησης, με σκοπό την κατασκευή προπονητηρίου.
  • Η κατασκευή στο ίδιο σύμπλεγμα κλειστού γυμναστηρίου, κερκίδας στο Γήπεδο «Λεωνίδας Ζαχαράκης» και σύνολο παρεμβάσεων που θα προσφέρουν στην κοινωνία του Αγρινίου ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.


Τέλος, για την οδική πρόσβαση στο Emileon, το οποίο εξυπηρετεί επαγγελματίες αθλητές, παιδιά των υποδομών, επισκέπτες και πλήθος κόσμου, ο Παναιτωλικός προτείνει - ζητά την διαπλάτυνση του δρόμου, τον επαρκή ηλεκτροφωτισμό του και την βελτίωση του οδοστρώματος.