Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Σούπερ Λιγκ : Μέσω των play offs o πρωταθλητής, 24 Αυγούστου ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα


Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Σούπερ Λίγκ, αποφασίστηκε το νέο μοντέλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-2020, απ'το οποίο ο πρωταθλητής θα προκύπτει μέσω των play offs, διαδικασία στην οποία θα συμμετέχουν οι 6 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.


Απ'τις θέσεις 7-14 θα διεξάγονται play outs για την αποφυγή του υποβιβασμού. Τη νέα σεζόν θα υποβιβάζονται δύο ομάδες στη Σούπερ Λίγκ 2, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει αγώνας μπαράζ για τον έναν εκ των δύο υποβιβασθέντων ομάδων (όπως έγινε φέτος με το ΟΦΗ - Πλατανιάς).

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Σούπερ Λίγκ, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω των play offs, κάτι που αναμφισβήτητα θα κάνει το πρωτάθλημα περισσότερο θελκτικό. Επίσης δεν θα υπάρχει αδιάφορη ομάδα σε καμία στιγμή του πρωταθλήματος, ούτε την τελευταία αγωνιστική. Πριν την έναρξη των play offs και play outs, η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί στις 26 αγωνιστικές, ενώ ο πρώτος γύρος του επόμενου πρωταθλήματος θα έχει 13 αγωνιστικές.

Αναλυτικά το πλάνο :

Ανάδειξη πρωταθλητή : Play offs 1-6 (1ος)
Ευρωπαϊκά εισιτήρια :  Play offs 1-6 (1oς, 2ος προκριματικά Champions League, 3oς, 4ος, 5ος προκριματικά Europa League)
Η 6η ομάδα δεν κερδίζει κάτι.
Υποβιβασμός : Play outs 7-14 (Υποβιβάζονται η 13η και 14η ομάδα) 
Θέσεις 7-12 : Μένουν στην κατηγορία και την επόμενη σεζόν

Όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, αυτή αποφασίστηκε για το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019.