Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Εννέα οι αποχωρήσεις στον Παναιτωλικό, «ξηλώνεται» ο περσινός κορμόςΟύτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά εννέα ποδοσφαιριστές αποτελούν ήδη παρελθόν απ'τον περσινό Παναιτωλικό και ίσως η λίστα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Σαν «βόμβα» έσκασε εχθές η είδηση ότι Κυριακίδης, Μαρινάκης και Χαντάκιας δεν υπολογίζονται απ'τον Παναιτωλικό, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό τους δεν έληγε αυτό το καλοκαίρι. Είναι θέμα ημερών να λυθούν τα συμβόλαιά τους και να ψάξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης και ο Δημήτρης Χαντάκιας ήταν οι πιο παλιοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Παναιτωλικού, με τον πρώτο μάλιστα να έχει καταγράψει πάνω από 100 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο Αγρίνιο και μάλιστα να αναδεικνύεται πρωταγωνιστής με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του σε πολλά παιχνίδια του Παναιτωλικού, όντας βασικός και αναντικατάστατος απ'το φθινόπωρο του 2015 κι έπειτα. Ο Αγρινιώτης, Δημήτρης Χαντάκιας ήταν ο πιο παλιός του ρόστερ, έχοντας υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, προερχόμενος από τις ακαδημίες, το καλοκαίρι του 2014, ενώ τον Ιούλιο του 2017 ανανεώθηκε για ακόμη τρία χρόνια. Ο Χαντάκιας ξεχώριζε για το πάθος του, το ότι έμπαινε μες στο γήπεδο και μάτωνε τη φανέλα, ένας φιλότιμος ποδοσφαιριστής που φέτος για έξι μήνες είχε δοθεί δανεικός στην Κέρκυρα. Ο 26χρονος Νίκος Μαρινάκης ήταν απ'τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού τα τελευταία δύο χρόνια και απ'τους παίκτες που πρόσφεραν τα μέγιστα. Ήταν έκπληξη που δεν υπολογίζεται για το νέο πλάνο της ομάδας.

Συνολικά οι αποχωρήσεις έχουν γίνει εννέα με τους Μάζουρεκ, Άργκους, Μάρκος Πάουλο, Μανά, Τσοκάνη, Βασιλούδη, Κυριακίδη, Μαρινάκη και Χαντάκια να αποτελούν ήδη παρελθόν κι όπως είναι λογικό ο περσινός κορμός δεν υφίσταται. 

Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και πως θα καλυφθούν τα κενά. Το δεδομένο είναι ότι θα προωθηθούν αρκετοί παίκτες απ'τις ακαδημίες του Παναιτωλικού, όπως και πέρυσι, θα αξιοποιηθεί η συνεργασία με την Μπενφίκα (όπως έγινε τον Γενάρη με τους δανεικούς Γκούγκα και Αμαράλ) ενώ οι υπόλοιπες κινήσεις - μεταγραφές θα είναι της επιλογής Κάστρο σε συνεννόηση πάντα με την διοίκηση. Όπως είναι γνωστό ανανεώσεις έχουν πραγματοποιηθεί με τους Ντίας και Λουσέρο.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, η λογική λέει ότι ο Παναιτωλικός θα κινηθεί για 7 με 8 ποδοσφαιριστές. Τερματοφύλακας, δεξιός οπισθοφύλακας, κεντρικός αμυντικός, αριστερός οπισθοφύλακας, αμυντικό χαφ, δεκάρι, δύο εξτρέμ.

Είναι δύσκολο να κινηθεί για επιθετικό, δεδομένου ότι διαθέτει τρεις αυτή τη στιγμή (Μοράρ, Καμαρά, Μπαϊροβιτς) , παρά το γεγονός ότι ο Καμαρά θα μπεί σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ξανά το φθινόπωρο. 

Αναλυτικά οι παίκτες που περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή το ρόστερ του Παναιτωλικού (18)
9 Έλληνες - 9 ξένοι

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : Γιαννακόπουλος, Θεοδωρόπουλος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ : Μιχάι, Μαλής, Δ. Γιαννιώτης, Μπελεβώνης, Ηλ Γιαννιώτης, Αμαράλ, Παρράς

ΜΕΣΟΙ : Λουσέρο, Ντίας, Τσιγγάρας, Λιάβας, Γκούγκα, Ντουάρτε

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ : Μοράρ, Καμαρά, Μπαϊροβιτς