Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019

Γιατί θα κοιμάται με τον Τίτορμο στο στήθος...


Μετά από αρκετό διάστημα, το TitormosNet επανέρχεται στην αρθρογραφία άποψης και η αφορμή είναι τα... αντίο τόσο του Ενέα Μιχάι, όσο και -κυρίως- του Δημήτρη Χαντάκια. Μερικές αράδες που θα εκφράσουν ορισμένες σκέψεις που ίσως κατατρέχουν το μυαλό όλων μας... Το TitormosNet, μετά από καιρό, αναλύει.

Καιρό τώρα η πένα δεν είχε να γράψει κάτι. Η αγωνιστική «κοιλιά» της ομάδας στο κρίσιμο σημείο, το τετελεσμένο ενός, ακόμη, αδιάφορου πρωταθλήματος και οι εξελίξεις που ακολούθησαν με το extreme makeover επιτελείου και ρόστερ δεν είχε να προσφέρει κάτι ουσιαστικό προς παράθεση σκέψεων.  Άλλωστε, καλό είναι να τοποθετείται κάποιος με πνεύμα κριτικό σε σωστό τάιμινγκ και όχι βιαστικά. 

Η μεταγραφολογία είναι κάτι άλλο και θα μας απασχολήσει αρκετά τις επόμενες ημέρες. Μέσα από τούτο εδώ το blog, ως προς αυτό το σκέλος να ξεκαθαρίσουμε απλώς ότι ως TitormosNet δεν μπαίνουμε, όπως δεν μπήκαμε ποτέ, σε διαδικασία μετάδοσης ή αναμετάδοσης φημών. Γράφουμε ότι πρόκειται να συμβεί. Άλλοτε αποκλειστικά, άλλοτε όχι. Η ουσία; Ότι διαβάζετε στο TitormosNet είναι πραγματικότητα. 

Κι αφού τελειώσαμε με τις εισαγωγές και ξεκαθαρίσαμε το φλέγον ζήτημα του «Τι γίνεται ρε παιδιά, θα πάρουμε κανένα παίκτη» ας περάσουμε στην ουσία.

Τις προηγούμενες μέρες ο Ενέα Μιχάι αποχαιρέτησε τον Παναιτωλικό. Με μεταγραφή, έφυγε για τον Π.Α.Ο.Κ, φέρνοντας στην ομάδα ένα εξαιρετικό ποσό. Όλα τα καλά να έχει στην καριέρα του ο Ενέα. Υπήρξε ένα παιδί που γαλουχήθηκε στην Παναιτωλική οικογένεια για 5 ολάκερα χρόνια, δεν αναιρείται αυτό. Ήρθε από τη Ρόδο, είδε τον Παναιτωλικό ως ευκαιρία, υπήρξε σωστός και συνεπής σε όλα και ανταμείφθηκε, σε προσωπικό επίπεδο, κάνοντας το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Με το σπαθί του, όντας πρότυπο συμπεριφοράς, δουλειάς και ήθους.

Αποχαιρέτησε τον Παναιτωλικό μέσω των social media. Ένα μήνυμα «επαγγελματικό», σε καθώς πρέπει τόνο: «5 χρόνια στην ομάδα του Παναιτωλικού σε μια ομάδα που με ανέδειξε και με βοήθησε να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση που σεβάστηκε την επιθυμία μου και με άφησε την κατάλληλη στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου, όλους του προπονητές που συνεργάστηκα και φυσικά τους συμπαίκτες που γνώρισα και έμαθα πολλά από αυτούς όλα αυτά τα χρόνια. Ένα ευχαριστώ στον κόσμο που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ανταποδίδω όλη αυτήν την αγάπη και εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα του Παναιτωλικού. Με σεβασμό και εκτίμηση Ενεα Μιχαι». Όμορφο μήνυμα, επαγγελματικό ομως. «Σε μία ομάδα», «στην ομάδα του Παναιτωλικού», μία πρώτη ανάγνωση και είναι διακριτή μία μικρή... αποστασιοποίηση.

Προ ολίγων εικοσιτετραώρων, αποχαιρέτησε και ο Δημήτρης Χαντάκιας. Δεν έφερε λεφτά στα ταμεία της ομάδας, εν αντιθέσει με τον Μιχάι. Ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται και κατέληξε στην Τσέρνο Μόρε, της γείτονας Βουλγαρίας. Δε θα μπούμε στη σύγκριση των δύο στόπερ. Ο καθένας έχει τα καλά και τα κακά του. Οκτώ χρόνια πέρασε στην αγκαλιά του Παναιτωλικού ο Αιτωλοακαρνάνας νεαρός. Τον αγάπησε, τον τίμησε, τον πόνεσε.

Τον αποχαιρέτησε κι αυτός από τα social media, μόνο που ήταν σαν να μίλησε στον καθένα μας προσωπικά. Σα να άνοιξε το γήπεδο μόνος του για μία μέρα, να μάζεψε τον κόσμο σε ουρά και να αποχαιρετούσε τον καθέναν ξεχωριστά: «Όταν πρέπει να αποχαιρετίσεις το σπίτι σου είναι δύσκολο να βγουν λογία. Ήρθε η στιγμή όμως. O Παναιτωλικός ήταν και είναι το σπίτι μου. 8 χρόνια εδώ, όμορφες & δύσκολες στιγμές πέρασαν που δε ξεχνιούνται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση που ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριζε. Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στη Θύρα 6 για την αγάπη της όλα αυτά τα χρόνια. Παναιτωλικέ μου καλή συνέχεια ! 

Υ.Γ. Στο σπίτι πάντα γυρνάς,αργά ή γρήγορα...»

Άλλη φάση. «Το σπίτι σου», «Ο Παναιτωλικός ήταν και είναι το σπίτι μου», «Παναιτωλικέ μου» και μία υπόσχεση ότι δεν είναι αντίο αλλά εις το επανιδείν. Γιατί μέχρι τότε, ακόμη κι αν το «τότε» δεν έρθει, ο Δημήτρης τα βράδια θα κοιμάται με τον Τίτορμο στο στήθος. Και επειδή οι εικόνες καμιά φορά μιλούν καλύτερα από τα ίδια τα λόγια, ας γίνει έτσι.


*Με το σφύριγμα της λήξης απέναντι στην Α.Ε.Κ. Ευχαριστούμε για όλα, Παναιτωλικάρα Δημήτρη Χαντάκια.