Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

H «περήφανη» πώληση και η... αυτονόητη ενίσχυση


Προ ολίγων στιγμών ο Ενέα Μιχάι ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα ως το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Π.Α.Ο.Κ. Ο Παναιτωλικός έβαλε ένα φαρδύ και πλατύ τσεκ μέσα στο «τετραγωνάκι» της «περήφανης» πώλησης νεαρού παίκτη, μιας και η δουλειά που μεθοδικά γίνεται στις ακαδημίες απέδωσε τους πρώτους ουσιαστικούς καρπούς της. Το ζήτημα, πλέον, είναι η ουσιαστική αξιοποίηση του «κεφαλαίου» που εισπράχθηκε.

Τα λεφτά που έβαλε στα ταμεία του ο Παναιτωλικός για τον Ενέα Μιχάι είναι πολλά. Όχι δανεικοί, όχι έμψυχα ανταλλάγματα, παρά μόνο χρήμα. Και πάνω από ένα εκατομμύριο, όπως επιβεβαιώνουν και πηγές από τη Θεσσαλονίκη. Χρήματα τα οποία επιτρέπουν στον Παναιτωλικό να κοιτάξει με σχετική άνεση το μεταγραφικό παζάρι και να ενισχυθεί κατάλληλα.

Οι εκκαθαρίσεις στο ρόστερ είναι ήδη πολλές και αρκετές μάλιστα ανεξήγητες στα μάτια του κόσμου. Παίκτες όπως ο Μαρινάκης, παραδείγματος χάρη, είχαν ακόμη να προσφέρουν πολλά στον Παναιτωλικό. Η ομάδα πρέπει δεδομένα να κινηθεί για τερματοφύλακα, δύο τουλάχιστον στόπερ, αριστερό και δεξί μπακ, δύο παίκτες στον άξονα, δύο στα φτερά και ίσως και έναν επιθετικό. Δηλαδή μιλάμε για 8 με 9 παίκτες στη χειρότερη περίπτωση. Και οι κινήσεις αυτές πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε ο Τίτορμος να έχει σχετική πληρότητα εν όψει της προετοιμασίας.

Ο κόσμος είναι σε «αναμμένα κάρβουνα», αναμένοντας την ενίσχυση της ομάδας και είναι λογικό. Θέλει να βλέπει τον Παναιτωλικό δυνατό, θέλει να βλέπει την ομάδα να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και να κυνηγάει τη διάκριση και το... κάτι παραπάνω που όλο το μπορούμε αλλά ποτέ δεν έρχεται. Δεδομένου ότι ο Παναιτωλικός, από σήμερα, απτά, έχει αρχίσει να κάνει τέτοιες πωλήσεις, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η σωστή και μεθοδική ενίσχυση του ρόστερ. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία αν αυτό μείνει... «ξεκρέμαστο» μέχρι τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών.

Στον Παναιτωλικό οφείλουν να αντιληφθούν ότι πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Και αυτό ξεκινάει από το χορτάρι και αυτούς που το πατούν. Και κακά τα ψέμματα, πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία με τα χρήματα που υπάρχουν διαθέσιμα για... επενδύσεις. Άλλωστε, τι καλύτερο από το να συνδυαστούν τα έργα στο γήπεδο με μία ομάδα που θα έχει πετυχημένη και καλή πορεία;