Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

Συμπληρώνεται το ρόστερ του Παναιτωλικού, εκκρεμούν τα άκρα της άμυναςΟ Παναιτωλικός κινήθηκε «αστραπιαία» και μετά την αποχώρηση 12 ποδοσφαιριστών του, έχει προχωρήσει ήδη σε επτά μεταγραφές και θα κινηθεί σίγουρα για την απόκτηση τριών ακόμα παικτών που θα καλύπτουν κυρίως τα άκρα της άμυνας.


Ας τα πάρουμε με τη σειρά, απ'το περσινό ρόστερ έχουν αποχωρήσει ήδη οι Μιχάι, Άργκους, Χαντάκιας, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Αμαράλ, Μάρκος Πάουλο, Βασιλούδης, Μανά, Μάζουρεκ, Γκούγκα, ενώ σε διαδικασία λύσης συμβολαίου βρίσκεται και ο Δημήτρης Κυριακίδης που δεν υπολογίζεται.

Ο Παναιτωλικός προς το παρόν έχει αποκτήσει τους Γιοβάνονιτς, Μαρσιάλ, Κνετ, Ντάλσιο, Μιμίτο, Ρομάν και Ταχάρ, καλύπτοντας το κέντρο της άμυνας (Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Μαλής, Γιαννιώτης Δημ.), αλλά και μεγάλο μέρος του μεσοεπιθετικού κομματιού του ρόστερ.

Στα γκολπόστ ο νούμερο 1, Κρίστοφερ Κνετ θα καλύψει το κενό του Δημήτρη Κυριακίδη, ενώ ο Νίκος Γιαννακόπουλος θα παραμείνει δεύτερος τερματοφύλακας και τρίτος ο Θεοδωρόπουλος.
Μετά την αποχώρηση των Τσοκάνη και Αμαράλ, ο Παναιτωλικός έμεινε «γυμνός» στα αριστερά της άμυνας και είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθούν δύο ποδοσφαιριστές στη συγκεκριμένη θέση, υπάρχει βέβαια και ο νεαρός Αλέξανδρος Παρράς που μπορεί να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, εξάλλου σ'αυτή τη θέση αγωνίζεται, όμως με ελάχιστη εμπειρία και λίγα λεπτά συμμετοχής τη περσινή σεζόν. Στο δεξί άκρο της άμυνας η παρουσία του συνεχώς εξελισσόμενου Γιώργου Λιάβα, επιτάσσει την ανάγκη απόκτησης ενός μόνο ποδοσφαιριστή που θα τον πλαισιώσει. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίζεται και ο Στάθης Μπελεβώνης, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Στη θέση των αμυντικών χαφ ο Παναιτωλικός φαίνεται πλήρης με την παρουσία των Λουσέρο, Τσιγγάρα και την προσθήκη των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων Μιμίτο και Ταχάρ. Είναι μία θέση που μπορεί εύκολα να καλύψει αν χρειαστεί και ο περσινός mvp του Παναιτωλικού, Χόρχε Ντίας (κατά κύριο λόγο σε αυτή τη θέση αγωνίστηκε την περσινή σεζόν), αλλά και ο Νταλακούρας που έως τώρα έχει σταθεί άτυχος λόγω των σοβαρών τραυματισμών του.

Ο Ντάλσιο ο οποίος αποκτήθηκε θα έχει το ρόλο του αντι-Μάζουρεκ σαν το δεκάρι της ομάδας, μία θέση στην οποία μπορεί να αγωνιστεί και ο Μοράρ. Στα εξτρέμ η παρουσία των Ντουάρτε και Ρομάν, καλύπτει πλήρως την αριστερή πλευρά, ενώ στα δεξιά υπάρχει μόνο η παρουσία του Ντίας, κάτι που κάνει αναγκαία την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή στη συγκεκριμένη θέση. Μη ξεχνάμε όμως και τον Ηλία Γιαννιώτη που αγωνίζεται στα δεξιά (είτε ως οπισθοφύλακας είτε ως εξτρέμ), ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και φυσικά μπορεί να υπολογίζει σ'αυτόν ο νέος προπονητής δίνοντάς του ξανά την ευκαιρία να επανέλθει δυναμικά.

Στον επιθετικό τομέα ο Παναιτωλικός είναι γεμάτος με Μοράρ, Μπαϊροβιτς και Καμαρά, με τον τελευταίο να επιστρέφει σε φουλ αγωνιστική δράση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την αποθεραπεία αλλά και το χρόνο αποκατάστασής του. Μέσα σ'όλα αυτά και τις επόμενες προσθήκες που θα πραγματοποιηθούν, είναι δεδομένο ότι και φέτος θα προωθηθούν στη μεγάλη ομάδα, παίκτες από τις ακαδημίες. Σίγουροι θεωρούνται οι Μπακαδήμας (κεντρικός αμυντικός) και Φυτόπουλος (κεντρικός χαφ), κάτι που θα ξεκαθαρίσει βέβαια και στο βασικό στάδιο προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Καρπενήσι (22 Ιουλίου - 2 Αυγούστου).

Επιπλέον, έχουν αποχωρήσει ως ελεύθεροι ήδη απ'τον Παναιτωλικό οι Γεωργούσης και Πριόνας, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει με τους Βακράκο, Σταματόπουλο και Κουσιάδη, που πέρυσι αγωνίστηκαν ως δανεικοί.

Αναλυτικά το ρόστερ του Παναιτωλικού :

TEΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : Κνετ, Γιαννακόπουλος, Θεοδωρόπουλος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ : Μαλής, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Δημ. Γιαννιώτης, Μπακαδήμας, Λιάβας, Μπελεβώνης, Παρράς

ΜΕΣΟΙ : Λουσέρο, Τσιγγάρας, Μιμίτο, Ταχάρ, Νταλακούρας, Ντίας, Ηλ. Γιαννιώτης, Ντουάρτε, Ρομάν, Ντάλσιο, Φυτόπουλος

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ : Μοράρ, Μπαϊροβιτς, Καμαρά