Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Ξεκίνημα με τον πήχη... ψηλά!


Με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε η νέα σεζόν για τον Παναιτωλικό. Η επίσημη πρώτη έλαβε χώρα στο γήπεδο της Προυσιωτίσσης, παρουσία αρκετού κόσμου, μέσα σε κλίμα ελπίδας, με διοίκηση και επιτελείο να θέτουν ως ξεκάθαρο στόχο την πρώτη εξάδα σε συνδυασμό με ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο. Το TitormosNet έδωσε το παρόν στο γήπεδο του Παναιτωλικού και σας μεταφέρει.

Μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη προπόνηση, στις 19:00, η διοίκηση και το επιτελείο της ομάδας παρέθεσαν συνέντευξη στους εκπροσώπους του τύπου. Μετά από ένα σύντομο πρόλογο του υπεύθυνου επικοινωνίας, Χρήστου Στούμπου, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομάδας, Μάκης Μπελεβώνης.

«Καλωσορίζω με τη σειρά μου το καινούργιο προπονητικό τιμ. Θα τους κάνουμε να νιώσουν σαν στο σπίτι τους και θα τους παρέχουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχουν. Ξεκινήσαμε την αναβάθμιση του γηπέδου όπου εξασφαλίσαμε χρήματα από την Περιφέρεια και θα διατεθούν για την ανάπλαση της μικρής κερκίδας, το μουσείο του γηπέδου και την αναβάθμιση της Προυσσιωτίσης. Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιό μας σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους και θα πιέσουμε με τον τρόπο μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Στις υποδομές θα δουλέψουμε πιο επιθετικά και υπάρχουν αλλαγές ενώ υπάρχει και μια συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, τις Ελπίδες Αγρινίου. Θα συνεχίσουμε όλο αυτό το στρώσιμο που κάναμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που συζητήσαμε με τον προπονητή και θέλουμε είναι η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Κάναμε πολλές αλλαγές και είμαστε λίγο επιφυλακτικοί αλλά δεν το φοβόμαστε. Θέλουμε μέσα στην τριετία να πετύχουμε στόχους που είναι όνειρο και δικό μας και των φιλάθλων.

Οι στόχοι ξεκινάνε ουσιαστικά από φέτος. Η πρώτη εξάδα είναι στόχος. Ξέρουμε τις δυσκολίες αλλά νομίζω πως αυτός ο στόχος είναι εφικτός. Το κύπελλο είναι επίσης μια πονεμένη ιστορία για εμάς και θέλουμε φέτος να πετύχουμε κάτι καλό και εκεί.

Θέλουμε μαζί μας τον κόσμο. Είμαστε από τις πρώτες ομάδες σε εισιτήρια αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερο κόσμο. Ξέρουμε ότι η οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει πολύ. Έχουμε φθηνά διαρκείας και ζητάμε από τον κόσμο να μας στηρίξει. Έχουμε χαράξει ένα δρόμο από την αρχή. Είμαστε ίσως η μοναδική ομάδα που δεν έχει δανεικούς παίκτες. Θέλουμε στη μετά Κωστούλα εποχή, όποιος και να πάρει τις μετοχές και χωρίς να έχει ίσως τη διάθεση για την ίδια προσφορά με αυτή του κ. Κωστούλα και χωρίς να βάλει τα ίδια χρήματα, να μπορεί να τα βγάλει πέρα», ήταν τα λόγια του.

Απαντώντας, έπειτα, στις ερωτήσεις των μέσων, κατά σειρά:
 • Για τα έργα στο γήπεδο:  «Πλέον έχουν δημοσιοποιηθεί αναλυτικά και υπάρχουν και στο site όπου μπορείτε να τα δείτε με ακρίβεια. Με έργα του δημοσίου δεν έχουμε ξανά ασχοληθεί αλλά θα υπάρξει υπογραφή από περιφέρεια και ερασιτέχνη ότι δέχεται να γίνουν έργα στο γήπεδο του και μετά θα προχωρήσουν. Είμαστε συνεχώς σε επαφή με τους αρμόδιους στην περιφέρεια και νομίζω σύντομα θα μας καλέσουν για τις υπογραφές. Θέλουμε εντός του 2019 να γίνει η δημοπράτηση και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα, ίσως και στις αρχές του 2020. Θα πιέσουμε και τους ιθύνοντες στον Δήμο να βελτιωθεί ο περίγυρος του γηπέδου, ενώ θα γίνει διαγωνισμός με το ΤΕΕ να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση της περιοχής του γηπέδου. Πριν τις εκλογές μάλιστα δώσαμε σε όλους τους υποψήφιους το πλάνο μας για τα έργα στον περίγυρο. Στο επίκεντρο θα τεθεί και το πάρκινγκ, είναι προαπαιτούμενο για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, με βασικό στόχο να φτιάξουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο Ευρωπαϊκό γήπεδο. Το πάρκινγκ θα βοηθήσει όχι μόνο την πόλη και τους κατοίκους της, αλλά και τους επισκέπτες».
 • Για τις ακαδημίες: «Έχουν αλλάξει σχεδόν όλα τα πρόσωπα και σε συνεργασία με την ακαδημία του Πάνου Τάγκαλου, τις Ελπίδες Αγρινίου, μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό παιδιών στη χώρα, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο».
 • Για το Κύπελλο: «Ευθύνες έχουν αναζητηθεί και σε παίκτες και σε προπονητές, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει υπάρξει αδιαφορία από τον Παναιτωλικό ως οργανισμό για το θεσμό».
 • Για τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας: «Δεν διαγράφουμε την προσφορά κανενός Κυριακίδη, Μαρινάκη ή και Χαντάκια που είναι και δικό μας παιδί και είναι ποδοσφαιριστές που έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα, αλλά ήταν μια απόφαση που πήραμε και έχουμε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές που ήρθαν και στο τεχνικό επιτελείο».
 • Για ενδεχόμενες προσθήκες: «Ψάχνουμε δύο παίκτες στην άμυνα, έναν ακόμη μεσοεπιθετικό και αν προκύψει κάτι άλλο στην πορεία».
 • Για την έλλειψη Ελλήνων ποδοσφαιριστών: «Για όσους ενδιαφερθήκαμε, είτε είχαν ακριβά συμβόλαια είτε προτίμησαν το εξωτερικό. Ψάχνουμε παίκτες για να ταιριάξουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Κάθε χρόνο θέλουμε να είμαστε καλύτεροι και να μπορέσουμε να είμαστε από τις ομάδες που δεδομένα κάθε χρόνο θα είναι εντός εξάδας».
 • Για το θέμα Τζιόλη: «Ναι υπήρξε επαφή. Είναι παίκτης με προσωπικότητα αλλά με απαγορευτικό για εμάς συμβόλαιο της τάξης των πεντακοσίων, εξακοσίων χιλιάδων. Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους Έλληνες παίκτες στην ομάδα μας».
 • Για τη συνεργασία με τη Μπενφίνα: «Είμαστε σε επαφή με τη Μπενφίκα. Είναι μια συνεργασία δύο φιλικών σωματείων. Μια ειλικρινής συνεργασία. Έχουμε τακτική επαφή και έχουν τη διάθεση να μας βοηθήσουν. Ειδικά στο κομμάτι των υποδομών είναι από τα κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη».
 • Για το αν είναι στόχος της ομάδας μια «περήφανη» πώληση το χρόνο: «Ναι, είναι ένας στόχος. Δεν έχουμε πολλούς πόρους εσόδων. Εισιτήρια, χορηγίες και τηλεοπτικά. Αν τα μαζέψετε μαζί, δεν βγαίνουν τα χρήματα. Κάθε χρόνο ο κ. Κωστούλας αναγκάζεται να βάλει περίπου ένα εκατομμύριο. Για τα τηλεοπτικά δε νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα όσον αφορά αυτά που ακούγονται. Δε νομίζω ότι είναι λογικό η συγκεκριμένη κυβέρνηση η ο υπουργός σε μια τέτοια διαδικασία».
 • Για το αν τελικά η ομάδα τερματίσει φέτος κάτω από την έκτη θέση: «Εμείς έχουμε ως στόχο την πρώτη εξάδα. Δε σημαίνει ότι επειδή βάλαμε ένα πλάνο τριετίας δε θα το επιδιώξουμε από φέτος. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και τις δυνατότητές της».

Το λόγο έπειτα πήρε ο Λούις Κάστρο. Ο νέος τεχνικός της ομάδας ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους και δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ για την παρουσία σας και ευχαριστώ τη διοίκηση για την ευκαιρία που μου δίνεται. Θέλω να κάνω βάσεις για το μέλλον και αυτό είναι σημαντικό. Όλοι μαζί, φίλαθλοι και διοίκηση και παίκτες και μέσα από πολύ δουλειά θέλουμε να πετύχουμε». 

Απαντώντας και αυτός έπειτα στις ερωτήσεις του τύπου για διάφορα ζητήματα, έδωσε το «στίγμα» του. Ειδικότερα:
 • Για τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών: «Ένας λόγος είναι να μάθει η ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Όποιος παίκτης ήταν εδώ πριν, έχει ένα πλεονέκτημα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα όσον αφορά τον τρόπο ποδοσφαίρου και θα πρέπει να αυτό να το μάθω τόσο στους παλιούς όσο και στους νέους παίκτες. Δεν μπορώ να ξεχωρίζω παίκτες. Τεχνική, προσωπικότητα, είναι λόγοι που μπήκαν στη ζυγαριά για όλους τους παίκτες. Πιστεύω ότι οι παίκτες που ήρθαν και αυτοί που έμειναν είναι σε αυτή την προσδοκία».
 • Για πιθανές νέες προσθήκες: «Εάν υπάρχουν καλές περιπτώσεις για κάποιους παίκτες, μακάρι να το καταφέρουμε και να τους πάρουμε. Αν βρούμε παίκτες που μας καλύπτουν αυτό που θέλουμε και είναι στις οικονομικές μας δυνατότητες, μέχρι την τελευταία μέρα θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Δεν μπορώ να πω ότι το ρόστερ είναι κλεισμένο».
 • Για το δίλημμα παραγωγής παικτών ή επίτευξης της εξάδας: «Και τα δύο είναι σημαντικά και αν μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί. Αν δούμε ότι τα παιδιά από τις υποδομές έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα, θα είναι μια επιλογή. Επίσης και τα ίδια τα παιδιά πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να είναι στην πρώτη εξάδα. Θέλουμε μέσα στην τριετία να μπορεί ο Παναιτωλικός να είναι σταθερά στις πρώτες έξι θέσεις. Σίγουρα δε θα είναι εύκολο να επιτευχθεί από την πρώτη χρονιά».
 • Για το πόσο γρήγορα πιστεύει ότι θα δει τον Παναιτωλικό που ονειρεύεται: «Θέλουμε από την πρώτη αγωνιστική να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε. Θέλουμε διάρκεια και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο αλλά ξαναλέω ότι από την αρχή πρέπει να είμαστε έτοιμοι».
 • Για την αποδοχή της πρότασης του Παναιτωλικού: «Ρώτησα για την ομάδα παίκτες που έχουν περάσει από εδώ ή έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και μου είπαν τα καλύτερα. Επίσης το πρότζεκτ ήταν κάτι σημαντικό. Δεν είναι εύκολο πρότζεκτ και χρειάζεται χρόνο αλλά ήθελα να έχω την ευκαιρία μου».
 • Για τους στόχους της ομάδας: «Μέχρι στιγμής ο Παναιτωλικός στην ιστορία του δεν έχει καταφέρει ποτέ να είναι στην έκτη θέση. Εγώ θέλω μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να είμαι. Αν δεν ήθελα να έχω πίεση καθόμουν στην Πορτογαλία με ένα καλό μισθό που είχα και δεν θα ερχόμουν εδώ. Ξέρω πολύ καλά το πρότζεκτ της ομάδας και τις απαιτήσει του κόσμου. Ακόμα και αυτός που κουρεύει το γήπεδο, ο κόσμος, οι ποδοσφαιριστές, όλοι πρέπει να πετύχουμε. Υπόσχομαι επιθετικό ποδόσφαιρο και θα το δείτε».

Περί τις 20:30 τα μεγάφωνα του γηπέδου άρχισαν να παρουσιάζουν έναν-έναν τα μέλη του επιτελείου και του ρόστερ της ομάδας  με τον Κάστρο και τους Ντίαζ αλλά και Κυριακίδη (παρότι δεν υπολογίζεται) να κερδίζουν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Με το πέρας της παρουσίασης ξεκίνησε η προπόνηση της ομάδας.


Για το φωτογραφικό υλικό ευχαριστούμε θερμά το Φωτογραφείο Δερβίσης.