Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Οι μεταγραφές του Παναιτωλικού στο Football Manager


Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος. Όλοι μας μπαίνουμε στον κόπο, σε κάθε ανακοίνωση νέας μεταγραφής να ψάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες για τα νέα αποκτήματα της ομάδας μας. Μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές, το οποίο αποτελεί και εργαλείο για τους σκάουτερς μεγάλων Ευρωπαϊκών Clubs, είναι το Football Manager. Ας δούμε λοιπόν τι λέει ο «ειδικός» για τις προσθήκες του Παναιτωλικού μέχρι τώρα.

Πριν ξεκινήσουμε, να διευκρινίσουμε ότι η αξιολόγηση γίνεται με άριστα το 20, σε πλήθος χαρακτηριστικών που διαφέρουν ανάλογα με τη θέση που αγωνίζεται κάθε παίκτης. Δηλαδή για έναν επιθετικό παίζει ρόλο το Τελείωμα, η Κεφαλιά, η Αντίληψη, η Τοποθέτηση κ.α. Αντίστοιχα για ένα στόπερ το Μαρκάρισμα, το Τάκλιν, η Κεφαλιά και ούτω καθεξής. 

Οι καρτέλες των χαρακτηριστικών διακρίνονται σε Τεχνικά, Ψυχικά και Σωματικά/Φυσικά. Στο δεξί άνω άκρο της κάθε εικόνας βλέπετε δύο αξιολογήσεις με τη μορφή αστεριών. Η μία (στα αριστερά) αφορά την τωρινή ικανότητα του κάθε παίκτη (π.χ 3.5 στα 5 αστέρια είναι μία πολύ καλή τιμή) και η άλλη (στα δεξιά) αφορά την μελλοντική ικανότητα που μπορεί να φτάσει ένας παίκτης (π.χ 5/5 να γίνει εξαιρετικός για τα δεδομένα της χώρας που αγωνίζεται).


Johan Martial

Ένα κλασσικό στόπερ με σημαντικά σωματικά πλεονεκτήματα. Δυνατός (14) και ψηλός, έχει άνεση στις Κεφαλιές (15). Το Μαρκάρισμά του θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Ένας παίκτης που θα προσφέρει κυρίως στο ψηλό παιχνίδι, σε άμυνα αλλά ενδεχομένως και σε επίθεση -με στημένες μπάλες.


Igor Jovanovic

Στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μαρσιάλ, που μπορεί να παίξει κατ' ανάγκη σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Πιο δημιουργικός παίκτης, έχει καλές τιμές σε Πάσα και Δημιουργικότητα (12), πράγμα που σημαίνει ότι θα μεταβιβάζεται η μπάλα στον άξονα από τα πόδια του. Στα χαρακτηριστικά της θέσης του (Κεφαλιές - Μαρκάρισμα - Τάκλιν) έχει αξιόλογα νούμερα.


Christopher Knett

Ένας καλός τερματοφύλακας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξεχωρίζει το 14 στα Αντανακλαστικά του, το 13 στην Έκταση Άλματος και το 14 στην Τοποθέτηση. Όλα τα χαρακτηριστικά της θέσης του είναι άνω του 11, ενώ αξίζει να τονίσουμε και το 12 στα τετ-α-τετ.


Dalcio

Αγωνίζεται στον άξονα αλλά και στα άκρα. Ταχύς και ευκίνητος (14) με εξαιρετική Επιτάχυνση (15), θα είναι ένα «γρανάζι» στο κέντρο. Καλή είναι η Κίνησή του Χωρίς την Μπάλα (12) ενώ Πάσα και Τεχνική Κατάρτιση κυμαίνονται στο 11. Ιδιαίτερα εξελίξιμος, αν και η καρτέλα του στο Football Manager, βάση των όσων είδαμε από τα βίντεο, ίσως και να τον αδικεί λίγο.


Mimito Biai

Εδώ ίσως ο Παναιτωλικός να έχει τραβήξει... λαχείο. Ένας κεντρικός χαφ με πιο επιθετικό χαρακτήρα, μόλις 20 ετών αλλά ολοκληρωμένος, με πλήθος χαρακτηριστικών άνω του 12. Το 5άστερο στην Μελλοντική Ικανότητα μιλάει από μόνο του.  Εργατικός, ταχύς, με αξιόλογη κατάρτιση και μοίρασμα της μπάλας. Μακάρι η πραγματικότητα στο γήπεδο να είναι όπως τα λέει το Manager.


Aymen Tahar

Καθαρός κόφτης που μπορεί να καλύψει και ρόλους Κεντρικού Μέσου/Box to Box. Μαρκάρισμα στο 11, αλλά -όπως και είδαμε και στα βίντεο- είναι παίκτης που αρέσκεται σε τεχνικές ενέργειες και μεταβιβάσεις (12 Τεχνική Κατάρτιση και Ντρίμπλα), που δημιουργούν χώρους στους συμπαίκτες του. Πλήθος χαρακτηριστικών και αυτός με τιμή άνω του 12. Μόνο μείον το γεγονός ότι πέρυσι μέτρησε μόλις 4 συμμετοχές στην πρώην ομάδα του, Μποαβίστα, ελέω των σχέσεών του με τον προπονητή.


Joan Angel Roman

Ακραίος εσωτερικός επιθετικός-εξτρέμ με εξαιρετική Τεχνική Κατάρτιση και Ευκινησία (14). Ικανός στην Ντρίμπλα (13), με καλό πόδι σε στημένες φάσεις. Ικανοποιητικά τα σωματικά του χαρακτηριστικά, αν και μειονεκτεί στη δύναμη. Το 16 στο Φυσικό Ταλέντο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, μιας και μιλάμε για παίκτη που θήτευσε σε ακαδημίες ομάδων όπως η Σίτυ και η Μπαρτσελόνα.